StoryEditorOCM
PrimorjeNezavisna lista Dubrovačko primorje upozorava

"U novi prostorni plan ulazi sportsko-rekreacijska zona "Prljevići", od iznad Ratca pa duboko u Majkove, tu bi se mogli graditi objekti na čak 6000 kvadrata. Sjetite se konteksta ‘golfa na Srđu‘..."

Piše DV
5. listopada 2023. - 11:47

Nezavisna lista Dubrovačko primorje nositelja Vlaha Mozare na svojoj Facebook stranici objavila je post o ‘leglu kriminala‘ ali i novim prostornim planovima. Objavu prenosimo u cijelosti.

 

"Nakon jučerašnjeg šoka u kojem se uspostavilo da ipak nismo idilično i pitoresko područje, već leglo kriminala o kojem bruje svi nacionalni mediji, nastavljamo s našim redovnim programom

Jeste li znali da u novi prostorni plan ulazi nova sportsko-rekreacijska zona "Prljevići" koja se prostire sve od iznad Ratca pa duboko u Majkove? Ta zona je u svom maksimalnom obimu preuzeta iz županijskog plana, na čak 150 hektara (1 500 000 metara kvadratnih!) iako nam je načelnik potvrdio da nema zainteresiranih investitora.

Na toj površini mogli bi se graditi objekti na čak 6000m2. Svi koji ste ikada bili na vidikovcu Gajini znate što bi to značilo za to područje, pogotovo u kontekstu priče o "golfu na srđu", gdje su se pod krinkom golfa planirala praviti naselja za odabrane.

Predložiti smo da se ova zona smanji za 50%, tj da se briše sve "ispod" zaštitnog obalnog pojasa od 1000 metara (zelena crta na slici).

Ironično, ova zona je predviđena upravo preko ekoloških nasada smokve i mjendula, pa nećemo ih valjda pošegati sve te voćke?

Ljudi moraju znati!" - pišu na stranici.

29. travanj 2024 07:34