StoryEditorOCM
PrimorjeDR. MARIJO BEKIĆ

Dobitnik općinske nagrade: ‘Kad netko iz Primorja padne, udari se i krene prema bolnici, njega se zove i reče se ‘evo, imamo problem‘

Piše Gabrijela Bijelić
21. svibnja 2024. - 18:16

- Kad netko iz Primorja padne, udari se i krene prema bolnici, njega se zove i reče se ‘evo, imamo čovjeka, pao je i slomio ruku, ozlijedio oko, što god. On se odmah zauzme i reče ‘nema problema, riješit ćemo‘. Posebno ako neke starije gospođe od 70 ili 80 godina žive same a treba im operacija noge ili mrene, uvijek bi izašao ususret. Na osobe za koje se nema tko brinuti i socijalne slučajeve posebno je osjetljiv. Nije njegova pomoć ‘jednokratna‘, kao kad na primjer u nekoj prometnoj nesreći strada pet ljudi, on pomaže stalno i na tome smo mu svi zahvalni – nabraja načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić zasluge sumještanina dr. Marija Bekića, ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik, dobitnika ovogodišnje nagrade za nesebičnu pomoć stanovnicima Općine Dubrovačko primorje u najtežim životnim situacijama i doprinos ugledu i promociji Općine u zemlji i svijetu.

image

Nikola Knežić, načelnik Općine Dubrovačko primorje

Božo Radić/cropix/Božo Radić/cropix

- Doprinos doktora Bekića Dubrovačkom primorju je nemjerljiv. Kad god se netko obratio za medicinsku pomoć, on je uvijek bio na raspolaganju svim stanovnicima općine. Pogotovo je osjetljiv na ljude starije životne dobi koji su pod skrbi Udruge ‘Zlatne ruke‘, kad god se na terenu utvrdi da je netko star, nemoćan ili bolestan, on je angažira maksimalno i putem bolnice i putem Caritasa. Tko god mu se javio iz Općine, zdravstvenih ustanova i pomoći za stare i nemoćne, dr. Bekić se uvijek maksimalno zauzme. Svaki se problem riješi, još nismo naišli na primjer da nije prošao transfer u medicinske centre za Zagreb i Split, za operacije. Koliko čujem, on je takav i za druge, nije to Primorje povlašteno, uvijek je svima na dispoziciji – hvali načelnik Knežić ravnatelja OBD podrijetlom iz Kručice, gdje mu roditelji imaju kuću.

- On je stvarno dobri duh Primorja. Jako mi je drago da je baš on dobio to priznanje za sve što je napravio kao ravnatelj OBD, ali i prije, pomagao je on Općinu i stanovnike još od fakulteta – dodaje nečelnik i navodi kako danas u Slanomu imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb, ambulanta je u rekonstrukciji, bit će za koji dan gotova, a u sklopu tog kompleksa je i zubarska ordinacija i patronaža. U prilog nagrađenom koji je posebno senzibiliziran i za osobe s posebnim potrebama, kaže sugovornik, svjedoči podatak da je dr. Bekića za općinsko priznanje predložila dubrovačka Udruga ‘Poseban prijatelj‘ za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama predvođena Dženitom Lazarević.

image

Slano

Tz Općine Dubrovačko Primorje/

Dobitnik općinske nagrade zahvalio je svim Primorcima što su prepoznali njegov skromni doprinos:

- Hvala im što su u meni prepoznali dragog sumještanina, ovo mi je poticaj da im još više pomažem. Teško mi je izdvojiti neku intervenciju kroz sve ove godine, bila ona velika ili mala, svakoj sam pristupao sa srcem, nijednom se nisam oglušio. Ljudima puno znači kad im pomogneš u nevolji, znaju to cijeniti, kao što i ja cijenim njihovo povjerenje i poštovanje – zaključio je ravnatelj Bekić kojemu će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u ponedjeljak, 27. svibnja u HOtelu Admiral u Slanom.

15. lipanj 2024 15:51