StoryEditorOCM
PelješacRAJ ZA GURMANE

Pelješka trpeza na Draču vrhunac Festivala peljeških okusa

Piše r. r.
21. lipnja 2024. - 19:20

Ako ste gurman i volite jug Dalmacije Pelješac je vaša destinacija. Ovaj poluotok zaraznog opuštenog životnog stila, vrhunskih vina i prekrasnih plaža poziva na Festival peljeških okusa. Od 22. lipnja do 6. srpnja više od četrdeset ugostiteljskih objekata, vinarija i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s promotivnim cijenama određenih jela i vina uključit će se u drugi ljetni festival na Pelješcu. Prethodio mu je Festival peljeških kapetana od 21. svibnja do 7. lipnja, a od 28. kolovoza do 15. rujna slijedi Festival soli.

Gurmanski raj s pogledom na most

Pelješka trpeza na Draču 25. lipnja središnji je event Festivala peljeških okusa. Riva ovog ambijentalnog mjesta na sjevernoj strani poluotoka tog posljednjeg utorka u lipnju od 20 sati pretvorit će se u gurmanski raj. Bit će to najveći restoran na otvorenom u Dalmaciji, a i šire s vrlo pristupačnim cijenama i odličnom zabavom.

Janjetina s bižima, brudet o jegulja, brudet od morskog psa, gulaš od sipe, juneći gulaš, suha riba na bilo, mušule na buzaru, srdele, kozice i tuna s roštilja, tripice, tradicionalne pelješke slastice, bogat program, puno šušura i spektakularan pogled na osvijetljeni most razlog su više da budete dio ove manifestacije koja slavi okuse zdrave lokalne kuhinje.

Vrhunska vina vinarija Bezek, Edivo, OPG-a Dežulović, OPG-a Grgurević, PZ  Janjine i PZ Putnikovića bit će savršena pratnja pelješkim jelima, a sav prihod i ovog puta namijenjen je Ligi protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac, Mljet – ogranak Janjina te udruzi Djeca Pelješca.

Što vas još očekuje na Festivalu peljeških okusa?

„Festival se otvara 23. lipnja Festama uoči sv. Ivana u Hodiljama i Žuljani te koncertom kvarteta Sorkočević u Trpnju. U Orebiću su 26. lipnja i 3. srpnja tradicionalni Okusi Pelješca, u Stonu je 29. lipnja Festival puhačkih orkestara, u Sreseru 30. lipnja Ribarska večer, u Trpnju Okusi Pelješac 2. srpnja, a u Brijesti Buzarijada 5. srpnja“, ističe Bianka Jasprica, direktorica Turističke zajednice općine Janjina, koja je uz još tri turističke zajednice općina Trpanj, Orebić i Ston, organizator sva tri ljetna festivala na Pelješcu.

„Ovo je prilika da nas posjetite i otkrijete sve čari našeg poluotoka“, poručuje Jasprica.

24. lipanj 2024 09:18