StoryEditorOCM
Pelješac‘MALA BOSNA‘ NA PELJEŠCU

Ovako izgleda kompleks na kojem se gradi 12 luksuznih vila među kojima je i Halidova

Piše dv
26. studenog 2023. - 08:51
Kompleks luksuznih vila koje će se uskoro početi graditi u DračamaMinistarstvo graditeljstva I prostornog uređenja

Na Pelješcu u Dračama niče potpuno novo naselje koje će se graditi nakon već obavljene parcelacije i "raskrčivanja" velikog zemljišta na kojem bi trebalo niknuti najmanje 12 luksuznih vila. Lokacija se nalazi pedesetak metara od mora, a svi kupci su osobe s adresama u BiH ili porijeklom iz te države, uključujući i vlasnike zagrebačke tvrtke "Polog graditeljstvo" koja se uknjižila na tri terena.

Za sve pojedinačne projekte u tijeku je ishođenje građevinskih dozvola, dio zahtjeva je podnesen proljetos, a dio početkom studenoga, pri čemu su neki od projekata za koje je potrebna dokumentacija zatražena početkom ovog mjeseca već pred početkom realizacije.

image
Antonio Balic/Cropix

Uz Halida Bešllića na Pelješcu će graditi vilu i poznati bosanskohercegovački nogometaš Amar Rahmanović koji je rodom iz Tuzle ali igra za ruski klub Krylia Sovetov iz Samare. Halidova prva susjeda bit će Fügen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom, koja je čak bila i Miss turske dijaspore, a posjeduje zemljište uz njegovo i također će graditi vilu.

image
Damjan Tadic/Cropix

Da je Pelješac omiljeno mjesto za odmor stanovnika Bosne i Hercegovine manje više je poznato, a i poznata glazbena imena odmaraju se na poluootoku. Dino Merlin ima također kuću u Trsteniku gdje provodi veći dio ljetnih mjeseci. Dražen Žerić Žera pjevač Crvene jabuke također je jedno je vrijeme živio na Pelješcu odakle mu je supruga Barbara. 

27. travanj 2024 18:37