StoryEditorOCM
NeretvaSVEČANOST

U Rogotinu uz proslavu blagdana Presvetog Trojstva podijeljen sakrament krizme, don Stipan Šurlin mladima poručio: ‘Nastojte na svome životnom putu sačuvati vjeru u Gospodina‘

Piše Ante Šunjić
4. lipnja 2023. - 19:07

Misnim slavljem koje je predvodio don Stipan Šurlin, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i upravitelj Svetišta Majke Božje Lurdske u Vepricu, uz koncelebraciju don Dalibora Miline, u Rogotinu je proslavljen blagdan Presvetoga Trojstva, a za vrijeme svete mise don Stipan je podijelio sakrament krizme Josipi Damić, Marinu Damiću, Duji Dodigu, Ivi Markoti, Luki Musulinu, Frani Šunjiću, Mii Šunjić, Petru Šunjiću i Ivanu Tomi Žderiću.

Tijekom propovijedi pozvao je krizmanike i sve druge na život u kršćanskome duhu i ljubavi jednih prema drugima, te istaknuo kako je Presveto Trojstvo prisutno u našoj svakodnevici. Odgovarajući na pitanje zašto kršćani vjeruju u jednoga, trojstvenoga Boga, rekao je kako je odgovor jednostavan jer Bog je ljubav, a to uključuje onoga koji ljubi, onoga kojeg se ljubi i taj odnos ljubavi (Otac, Sin i Duh Sveti).

„Neka preko Božje riječi Presveto Trojstvo ima pristup našim srcima i dušama. Nastojte na svome životnom putu sačuvati vjeru u Gospodina“, poručio je don Stipan.

Na završetku misnog slavlja obavljen je blagoslov kipa Alojzija Stepinca, suzaštitnika župe i organizirana je procesija oko crkve Presvetoga Trojstva.

25. travanj 2024 15:55