StoryEditorOCM
NeretvaROGOTIN

Tradicionalno čestitajmo Uskrs

Piše PSD.
16. ožujka 2024. - 16:22

Djeca koja pohađaju Osnovnu školu Vladimir Nazor Ploče, područna škola Rogotin, sudjelovala su na radionici izrade čestitki i ukrašavanja pisanica u organizaciji Mjesnog odbora Rogotin.

Svjedoci smo kako djeca danas nisu upoznata s tradicionalnim običajima čestitanja blagdana, među kojima je jedan od najvećih Uskrs zbog čega se djeci pokušao približiti ovaj običaj, a ujedno im pružiti mogućnost da sami oblikuju čestitke koje će pokloniti svojim najmilijima. Čestitke su izrađene od ekološki prihvatljivih materijala, što doprinosi jačanju ekološke svijesti kod djece na njima prihvatljiv i zabavan način.

U drugom dijelu radionice djeca su ukrašavala pisanice kojima je osnova bilo jaje od stiropora. Sudionici radionice imali su mogućnost korištenja više tehnika za ukrašavanje pisanica. Jedna od njih je decoupage, a nekima od djece je na radionici bio prvi susret s ovom tehnikom, pa ono što su naučili mogu iskoristiti u budućnosti s ciljem poboljšanja kreativnog izražavanja.

Organizatori su istaknuli kako se nadaju da će ova radionica biti samo jedna od većeg broja budućih radionica te kako će na taj način najmlađi sumještani biti potaknuti na aktivno sudjelovanje u istima. Zahvalili su osoblju OŠ Vladimir Nazor Ploče, područna škola Rogotin koje im je nesebično pomoglo u održavanju ove radionice, te se nadaju uspješnoj suradnji u budućnosti.

Tekst i slike: Ante Šunjić

28. travanj 2024 03:19