StoryEditorOCM
NeretvaMladi u duši

Slave tek deseti rođendan, ali u pločanskom veselom Klubu 60+ godine nisu važne, tu vlada kreativnost, lijepa druženja i dobra volja, a članovi i članice su divni!

Piše Ante Šunjić
20. studenog 2023. - 19:54

U Pločama, u okviru Gradskog društva Crvenog križa, već deset godina djeluje Klub 60+ “Mladi u duši”. Nastao je zbog potrebe promicanja kvalitete života starijih osoba, praktične primjene aktivnog zdravog i produktivnog starenja, kao i zaštite zdravlja starijih osoba. Članovi su vrlo marljivi i odgovorni i stalno šire djelokrug svojih aktivnosti.

Kreativne radionice

“S realizacijom projekta Klub 60+”Mladi u duši” započeli smo 2013. godine. Program je namijenjen osobama treće životne dobi, a osnovni cilj je omogućiti kvalitetnije i aktivnije korištenje slobodnog vremena, te sprečavanja društvene izolacije starijih osoba. Na samim počecima bilo je uspona i padova, ljudi su pokazivali zainteresiranost, smatrali su da je to korisno, ali trebalo je vremena da Klub “stane na noge”. Uz financijsku podršku Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Ploča, te nadležnog Ministarstva, prijavama na objavljene natječaje, voljom volontera koji vrlo rado odrade pojedine radionice za potrebe Kluba i angažiranosti samih članova, Klub je aktivan i danas s brojem članova koji je u porastu”, rekla nam je Martina Vrankić, ravnateljica GD Crvenog križa Ploče.

image
Ante Šunjić/

Prve aktivnosti s kojima su započeli ovaj hvalevrijedan projekt bila su druženja u prostorijama Crvenog križa posebno opremljenima za tu namjenu, te kreativne radionice. Polako se povećavao broj aktivnosti, tjelovježba, Internetcaffe, a u posljednjih nekoliko mjeseci započeli su i s probama zbora. Najveći interes članice pokazuju za rekreacijske tjelovježbe i probe zbora.

Uz to, vrlo često se organiziraju različite proslave u prostorijama Crvenog križa, te druženja s članovima sličnih Klubova Crvenih križeva ostalih gradova. Izleti su također nešto čemu se svi raduju. Sva druženja ostaju im u vrlo lijepom sjećanju.

Najjača karika

“Bez obzira na financijske mogućnosti, Klub djeluje zahvaljujući divnim članicama i članovima. Zahvalni smo im, jer su nam oni i volonteri u mnogim humanitarnim, ekološkim, te ostalim aktivnostima Crvenog križa i to pouzdani, točni, marljivi, veseli. Ovdje stvarno godine nisu važne, jer mnogi mladi bi se postidjeli kada bi vidjeli s koliko energije rade kada je to potrebno, a također se i zabavljaju. Gdje god nas je put vodio s našim članovima, uvijek smo bili ponosni na njih.

image
Ante Šunjić/

Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti, tj. da će nam financijske podrške biti malo bolje kako bi mogli još više usavršavati aktivnosti Kluba na radost sviju nas. Iako, najvažnija i najjača karika, je želja članica da ostanu i dalje dio ove priče”, poručila je Vrankić i pozvala “ sve koji se žele priključiti i osjetiti atmosferu ovoga zajedništva da se jave u Crveni križ Ploče”.

Članica kluba Saveta Šajin kaže kako vježba već 10 - tak godina i osjeća poboljšanje u vratnoj kralježnici. Osim vježbi korisno je međusobno druženje, te druženja s članovima Klubova Crvenih križeva drugih gradova, radionice, zbor.

Mirjana Jelčić ističe kako su aktivnosti jako korisne za stariju generaciju.

- Lijepa druženja, voditelji dobri. Sve super - kaže nam.

Vida Bulović također je oduševljena:

- Za nas starije sve aktivnosti koje se provode su korisne i odlične. Osobito tjelovježba i zbor. Najviše nas vesele izleti i druženja s članovima klubova drugih gradova - zaključuje Vida.

Što kažu članice?

Izjave Saveta Šajin: Vježbam već 10 - tak godina i osjećam poboljšanje u vratnoj kralježnici. Osim vježbi korisno nam je međusobno druženje, te druženja s članovima Klubova Crvenih križeva drugih gradova, radionice, zbor.

Mirjana Jelčić: ovo je jako korisno za našu generaciju. Lijepa druženja, voditelji dobri. Sve super.

Vida Bulović: za nas starije sve aktivnosti koje se provode su korisne i odlične. Osobito tjelovježba i zbor. Najviše nas vesele izleti i druženja s članovima klubova drugih gradova.

29. travanj 2024 14:11