StoryEditorOCM
Neretvasafari sezona

Opojni mirisi rascvjetalih mandarina mamac za goste

Piše Stanislav Soldo
21. travnja 2023. - 10:20

Otkako je pušten u promet Pelješki most a nedavno i stonska obilaznica dolina Neretve se otvorila turistima iz Dubrovnika, Pelješca i Korčule. Prvi proljetni turistički program nosi naziv "Cvjetanje mandarina". To je jedan novi sadržaj koji je isključivo vezan uz cvatnju mandarinu krajem travnja i početkom svibnja. A dok mandarine procvjetaju turisti uživaju u vožnji neretvanskim lađama kroz močvaru. Ovogodišnja sezona u Neretvu uspješno je započela.

image

Pavo Jerković

HANZA MEDIA

- Mirisa je mnogo u Neretvi ali kada zamirišu rascvjetale plantaže mandarina to je nešto posebno-reći će Pavo Jerković idejni začetnik brojnih turističkih programa u delti Neretve pa tako i "Cvjetanja mandarina". 

U rascvjetalim plantažama turisti se zadržavaju kratko. Najviše petnaestak minuta uživaju u prirodnom "chanelu". U tom relativno kratkom vremenu osjete sve čari tek rascvjetalih plantaža nakon čega slijedi vožnja neretvanskom lađom, uživanje u lokalnoj gastronomiji ili netaknutoj prirodi.

- Kruna jednodnevnog izleta u neretvanskoj močvari i na plantažama mandarina je izbor Kralja žabca i kraljice žabe, koji dobiju i simbolične krune. To je jedan vrhunski doživljaj koji se može osjetiti samo u delti Neretve-kaže Jerković.

image

Kralj i kraljica Neretve

Ove godine sezona je iznimno rano krenula. Dolaze gosti iz Dubrovnika zahvaljujući Pelješkom mostu koji je skratio putovanje i čekanje na granicama organiziranim skupinama turista, koji su prijašnjih godina odustajali od Neretve zbog gužvi na graničnim prijelazima.

image

Mandarina je mamac za posjetitelje

03. svibanj 2024 06:29