StoryEditorOCM
KorčulaIZLOŽBA

U Centru za kulturu Korčula otvorena izložba fotografija Miljenka Marukića "Hrvatska divljina-skitanje prirodom"

Piše DV
21. travnja 2023. - 12:28
U Centru za kulturu Korčula otvorena izložba fotografija Miljenka Marukića ”Hrvatska divljina-skitanje prirodom”Lana Filippi/centar Za Kulturu KorČula/

Izložba fotografija Miljenka Marukića "Hrvatska divljina-skitanje prirodom" svečano je otvorena sinoć, 20. travnja, u novoj multifunkcionalnoj dvorani Centra za kulturu Korčula.

Prije samog otvaranja brojna je publika pogledala istoimeni dokumentarni film autora Miljenka Marukića koji je nastao u proteklih pet godina i prikazuje sve životinje zastupljene i na izložbi. U glazbenom dijelu programa sudjelovala je mješovita klapa KUD-a Ivo Lozica iz Lumbarde, a željom autora prikupljani su i dobrovoljni prilozi za Ligu protiv raka Korčula Plješac-Lastovo-Mljet čiji su članovi i pripremili prigodni domjenak.

Film "Hrvatska divljina-skitanje prirodom" u petak će, 21. travnja, pogledati i učenici Osnovne škole Petra Kanavelića. Autor filma Miljenko Marukić poklonio je dokumentarni film "Hrvatska divljina-skitanje prirodom" Centru za kulturu Korčula koji će ovu i iduću školsku godinu na projekcije organizirano dovoditi pojedine razrede iz svih škola na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu.

Izložba životinja, koja se može razgledati do 3. svibnja, i dokumentarni film "Hrvatska divljina-skitanje prirodom" autora Miljenka Marukića dio su programa obilježavanja Dana planeta Zemlje u Centru za kulturu Korčula

Tekst i foto: Lana Filippi Brkić

24. lipanj 2024 14:49