StoryEditorOCM
KorčulaBURA NA OTOKU

Pripremala se velika fešta za Olivera. Evo zašto je sve otkazano

Piše M. R. K.
11. travnja 2024. - 13:55

Kroz radio najave zapovjednici brodova i brodica pozivane su do jučer da isplovljavanje trajekta nazvanog po Oliveru Dragojeviću iz Splita pozdrave sirenama. Preimenovanje trajekta za Velu Luku bila je danima nacionalna vijest, a sad je ispalo da trajekt koji nosi ime našeg omiljenog pjevača, ne može uploviti u njegovu Velu Luku. Plovidba je odgođena. Zašto odgovaraju iz državnog brodara: 

- Ulazak trajekta „Oliver“ u održavanje državne trajektne linije Split – Vela Luka – Ubli privremeno je odgođen nakon pregleda Lučke kapetanije Rijeka izvršenog 9. ožujka 2024. godine. Bez obzira što je brod vozio zadnjih 20 godina u linijskom putničkom prometu i doplovio u Hrvatsku s važećim svjedodžbama, Lučka kapetanija Rijeka prilikom završnog pregleda broda uputila je prema Jadroliniji dodatne zahtjeve.  Rješavanje istih je već započelo te ćemo ih ispuniti u najkraćem roku, prvenstveno imajući na umu zadovoljavanje svih potrebnih zahtjeva osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade.

Liniju Split – Vela Luka – Ubli trenutno održavaju trajekti Bartol Kašić i Lastovo, dok se trajekt Korčula nalazi u redovitom godišnjem remontu.

Trajekt Oliver iznimno je kvalitetne gradnje te će svojim maritimnim sposobnostima znatno podignuti kvalitetu usluge na liniji Split – Vela Luka – Ubli. Njegova kvaliteta svakako jest i održavanje cijele navedene linije bez potrebe za presjedanjem, što će se ostvariti jednom kada budu dovršeni radovi u trajektnoj luci Ubli.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju svim putnicima koji ovaj brod s nestrpljenjem očekuju i radujemo se skoroj zajedničkoj plovidbi brodom „Oliver“, priopćili su iz Jadrolinije, nakon otkazivanja plovidbe Olivera.  

 

Nisu odgovorili na pitanja o kojima se ovih dana  raspravlja na društvenim mrežama na otoku Korčuli kako Oliver  ne može pristati u Veloj Luci i Splitu provom, zbog visine provene rampe, već jedino krmom.

No trenutno najveći problem je taj što nitko ne spominje m/t Korčulu koja je u kvaru.

Vjerojatno neće doći do početka lipnja.

Zato svako jutro prije polaska iz Vele Luke za Split imamo igru živaca oko toga ima li mjesta i visine u garaži m/t Lastova starog 55 godina. Mnogi pitaju da li će se ukrcati, tko ima današnju, tko sutrašnju kartu, tko je došao prije tko kasnije.Psihijatrija.

Svi otoci su povezani sa Splitom boljim trajektima. Samo mi šutimo.I svi zajedno ispaštamo.Sramota, pišu otočani!

22. travanj 2024 15:42