StoryEditorOCM
KorčulaPreko pedeset događaja iz glazbe, zabave i sporta

Počinje Luško lito! Bit će svega za svakoga...

Piše L. V.
26. lipnja 2024. - 10:32

Kako bi svim Velolučanima i njihovim gostima ljetni mjeseci protekli u ugodnom ozračju, a baš ovo ljeto bilo ono za pamćenje, u organizaciji Općine Vela Luka, Centra za kulturu, Turističke zajednice i brojnih lokalnih udruga i klubova kreiran je program „Luško lito 2024“ koji obuhvaća preko pedeset događaja iz područja glazbe, zabave i sporta namijenjenih svim generacijama.

image

Uskoro počinje manifestacija Luško lito

Luško Lito/

Manifestacija je započela nizom događaja – Vela Luka Outdoors festivalom sporta, koncertom puhačkog orkestra DVD Domagović iz Jastrebarskog, Smotrom mažoretkinja otoka Korčule, te tradicionalnom veslačkom Ragatom Sv. Ivana koja je održana uz bogat i sadržajan program. Brojna događanja nastaviti će se i u danima koji slijede, na repertoaru naći će se događaji koji se održavaju dugi niz godina, posjetitelje upoznavaju s običajima i tradicijom Vele Luke uz nove kreativne i urbane sadržaje.

image

Uskoro počinje manifestacija Luško lito

Luško Lito/

Od 26. do 31. srpnja održat će se novo izdanje manifestacije „Trag u beskraju“ posvećenom očuvanju naslijeđa neponovljivog glazbenog velikana Olivera Dragojevića. I ove godine na središnjem koncertu okupit će se velika imena naše glazbene scene - Petar Grašo, Jelena Rozga, Zorica Konđa, Dalmatino, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Martin Kosovec, Antonio Serrano, Daniele di Bonaventura, Giuliano, Alan Bjelinski uz pratnju Velikog simfonijskog orkestra. U sklopu višednevne manifestacije održat će se i koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, te Jazz večer glazbenog virtuoza na harmonici, Antonia Serrana.

image

Uskoro počinje manifestacija Luško lito

Luško Lito/
image

Uskoro počinje manifestacija Luško lito

Luško Lito/

Luško lito 2024 odvijat će se sve do 21. rujna s preko pedeset različitih programa, od sportskih natjecanja, brojnih koncerata, dramskih i kazališnih predstava, radionica, folklornih večeri, gastro događaja, književnih večeri, stand up komedije,..Raznovrstan program spoj je tradicije i suvremenosti, obogaćuje turističku ponudu Vele Luke kao destinacije, a u isto vrijeme lokalnom stanovništvu upotpunjuje svakodnevicu raznim sadržajima.

A što to sve Velolučane i njihove goste očekuje ovog ljeta otkrijte u cjelokupnom programu Luškog lita.

26. lipanj 2024 10:33