stdClass Object ( [id] => 1206590 [title] => Neli Gorgijevska Šestanović svoj je prvi singl, "Vrime", izdala u 39. godini: ‘Lakše je pjevati na engleskom, ali ne živim u Engleskoj. Ako već imam emociju, odlučila sam je prenijeti na svom dijalektu... [alias] => neli-gorgijevska-sestanovic-svoj-je-prvi-singl-vrime-izdala-u-39-godini-lakse-je-pjevati-na-engleskom-ali-ne-zivim-u-engleskoj-ako-vec-imam-emociju-odlucila-sam-je-prenijeti-na-svom-dijalektu [catid] => 359 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Neli Gorgijevska Šestanović rođena je Korčulanka, starograđanka čije je ime sinonim za pjevanje. Korčulu je nedavno oduševio njen prvi službeni singl Vrime kojeg je snimila u suradnji s poznatim jazz pijanistom i skladateljem Matijom Dedićem. Nelin baršunasti i iskreni vokal osvojio je srca otočana koji su se pronašli u jednostavnoj, ali posebnoj dalmatinskoj šansoni, no nikoga zapravo nije iznenadio njen uspjeh. Iako je prvi singl izdala u 39. godini, ova majka troje djece uz smijeh nam govori kako je njen uzor Cesaria Evora koja je prvi album objavila u 47. godini života nakon čega je postigla svjetsku slavu.

---

image

Suprug Saša joj je najveća potpora

Dl/
---

Vrime za novi glas

Prvi službeni singl zapravo je tek mali dio Neline duge pjevačke karijere. Još dok je bila dijete pokazivala je talent za pjevanje, kaže nam da se njena sestra Biljana uvijek čudila kako točno otpjeva neku melodiju. Zahvaljujući ocu Simu, inače korčulanskoj legendi i rođenom Makedoncu, Neli je naslijedila makedonske gene, jedinstven osjećaj za ritam i melodiju. Prošla je sve dječje zborove, a početkom 2000. započinje i svoj klapski put koji je, uz brojne nagrade, trajao 10 godina, prvo u klapi Revelin, mješovitoj klapi Korčula, a onda i u klapi Tiramol. Klapska terca nije joj bila dovoljna pa već 20 godina pjeva i sa suprugom i njegova dva brata u cover bendu Vivas čiji je repertoar nadopunila brojnim jazz i stranim standardima. Veliki utjecaj na njeno pjevanje imao je i talijanski pjevač i producent Fabio Torregrossa s kojim je nastupala na ljetnim pozornicama, a Neli je poznata i po nastupima u brojnim pjevačkim show-ovima domaće produkcije, nastupala je na Hrvatskom idolu 2004. i 2005. godine, Hrvatska traži zvijedu 2011. godine i The Voice 2014. i 2015. godine.

- Uvijek sam razmišljala - ajde, probaj, nitko ti neće pokucati na vrata. Inače sam optimistična pa sam uvijek i puno očekivala od tih nastupa, međutim, iako sam u svakom show-u napravila tek prve korake, dobila sam veliko iskustvo. Vidjela sam kako rade i izledaju velike produkcije, vidjela sam koliko imamo talenata i koliko ljudi želi i sanja isto što i ja", prisjetila se Neli.

Neli je bila strpljiva i vrijedna, radila je na svom vokalu i uživala u glazbi, a nagrada je napokon stigla. Budući da je uvijek javno objavljivala svoje snimke, jedna od njih došla je do ušiju Sandre Tribuson. Radi se o Nelinim coverima koje je još davno snimala u studiju producenta Sandra Bačića, Korčulanina koji je bio vjetar u leđa brojnim mladim, lokalnim glazbenicima.

---

image

Neli Gorgijevska Šestanović dugo je nastupala s Fabiom

Frano Ožbolt/
---

- Sandro je uvijek bio pun razumijevanja za nas, mlade je glazbenike s otoka dočekivao raširenih ruku, bio nam je podrška, a svoj rad nama nikad nije naplaćivao. Njegova uloga u našim karijerama je velika", istaknula je Neli za Bačića koji danas vodi vrlo uspješan glazbeni studio Abbey Brod u Slavonskom Brodu.

Dogodila se pjesma

Sandru Tribuson Neli je poznavala tek preko neta, no zaljubila se u njen vokal pa joj se javila s idejom da otpjeva pjesmu koju su napisali njeni prijatelji. To je pjesma baš za tebe, tvrdila je Sandra, no Neli je bila skeptična, dok je nije prvi put poslušala.

-Poslušala sam tekst kojeg je napisao Krešimir Butković i glazbu Hrvoja Prpića i svidjeli su mi se, ali naglasila sam da pjesma treba remont. U prvom redu čakavicu smo pretvorili u štokavicu, željela sam pjevati na izvornom, korčulanskom dijalektu, promijenili smo i glazbeni žanr, u jednom dijelu pjesme melodija je malo drugačija. Dosta sam radila s Teom Aničićem koji je zajedno sa mnom napravio kompletan aranžman, a onda je odsvirao električnu i akustičnu gitaru kao i bass gitaru, a bubnjeve Berko Muratović. Bilo mi je važno u potpunosti sudjelovati u procesu stvaranja pjesme, a ne dobiti stvar i samo je otpjevati", priča nam Neli.

Uskoro se u priču uključio i Matija Dedić kojeg je upoznala prije nekoliko godina kad je nastupao na Korčulanskom baroknom festivalu. Iako je genij, kaže Neli, još je uvijek normalan i pristupačan, inače zaljubljenik u Nelin vokal pa je bez problema odsvirao klavijature za pjesmu. Na red je došao i vokal koji je u režiji Ratka Kalogjere sniman u gluhoj sobi Radija Korčule, a Neli je završni proizvod odnijela svom sugrađaninu Lukyju, poznatom glazbeniku i producentu koji već dugi niz godina živi u Korčuli.

-Neli, dogodila ti se pjesma! Ali, nešto mi fali", zaključio je zaneseno Luky vidno oduševljen Nelinim uratkom, a to nešto pronašli su u beogradsko-korčulanskoj violinistici i konceptualnoj umjetnici Manji Ristić koja je za pjesmu snimila violine. Pjesma je bila spremna, a što sad?

-Ničega ne bi bilo da nije bilo Lukyja, on je zagrizao za pjesmu i odlučio je ponuditi Aquarius Recordsu. Pjesma im se svidjela i oni su mi ponudili Ugovor, ali su me također pitali kakav je plan, što će s jednom pjesmom? Ostala sam zatečena, naravno da nemam plan, sve se događalo bez plana, ali samo brže, bolje odgovorila da imam plan, samo moram razmisliti koji", kroz smijeh nam objašnjava Neli.

---

image

Klapa Tiramol u kojoj je pjevala s najboljom prijateljicom Smiljom

Dl/
---

A, plan je i želja da jednog dana snimi cijeli album, za sad je s izdavačkom kućom Aquarious records potpisala EP izdanje za četiri pjesme. Druga je skoro gotova, otkriva Neli, zvat će se Ocean, a radi se i na preostale dvije.

Dalmatinska jazz šansona

Dok čekamo, Vrime je već hit lokalnih radijskih postaja. Moderna, jazz, dalmatinska šansona koja govori o prolaznosti vremena i života, ali i svijetloj budućnosti, blagih nota, ugodnog vokala i kvalitetne muzike, pronašla je put do publike. Neki joj čak tepaju da je moderna Meri Cetinić, Neli odvraća da joj naravno to imponira iako svoju glazbu vidi ponešto drugačiju. Inače poznata grungerica još uvijek ističe Nirvanu, Pearl Jam i Soundgarden kao omiljene bendove, ali i Arethu Franklin, Sarah Vaughn i Franka Sinatru kao omiljene jazz standarde kao i bendove REM, Police, Cranberries i Chris Reau koji ima, kaže, posebnu atmosferu u pjesmama. Istančan sluh, dugogodišnje pjevanje i dobar glazbeni ukus pronašli su se u pjesmi Vrime koju je odlučila pjevati na hrvatskom jeziku.

---

---

- Lakše je pjevati na engleskom, ali ne živim u Engleskoj. Ako već imam emociju, odlučila sam je prenijeti na svom djalektu. S godinama sam naučila poslušati svoj glas, gdje najbolje zvučim, zaključila sam da najbolje pjevam u lagi u kojoj govorim jer ne pokušavam istaknuti sebe, u fokus staviti sebe, već pjesmu koju pjevam i poruku koju šaljem", objasnila je Neli istaknuvši da je krajnja poruka njene šansone nada, optimizam, vjerovanje u bolje sutra i baš te taj ugodan osjećaj preplavi dok je slušaš. Kad pjeva leti, kaže Neli, nestaje svijet oko nje, ostaje ona, ogoljena, onakva kakva je, Korčulanima odavno omiljena, a sad još i s Ugovorm u ruci. Pozitivni komentari i pregledi na YouTube-u pljušte.

- Želim se samo zahvaliti prijateljicama Maji, najboljoj Smilji i njenoj sestri Mariji, one su slušale demo snimku još na početku ove priče. Moj muž Saša je moja najveća podrška, otkad smo se upoznali prije 20 godina znao je da sam nemirna duša koja želi više i nikad me nije sputavao. Njegovi su nam roditelji velika logistička podrška, čuvaju naše troje djece i pomažu nam, a ja ništa ne bih mogla bez mame i tate, tata je uvijek najveći fan na svim mojim nastupima. Na kraju hvala Ratku Kalogjeri s Radija Korčule i Franu Ožboltu iz Gle fotka studija koji je zaslužan za cover", zaključila je Neli.

---

image

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/
---

---

Glazbeni 'creme de la creme'

VRIME

Glazba: Hrvoje Prpić

Tekst: Krešimir Butković

Aranžman: Teo Aničić

Koaranžeri: Matija Dedić, Manja Ristić, Luky

Postprodukcija: Manja Ristić

Mix i mastering: Goran Simonoski, La Plant Studio

Video produkcija:PILOT studio & Milan Latković

Supervizor: Luky

Vokali: Neli Gorgijevska Šestanović

Klavir: Matija Dedić

Akustična, električna i bass gitara: Teo Aničić

Gudači: Manja Ristić, Luky

Bubnjevi: Berko Muratović

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Korčulanki se dogodila pjesma [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Korčulanki se dogodila pjesma 2 0 7454 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-06-29 07:43:54 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Dora Lozica [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-07-07 18:44:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-07-07 18:44:38 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 48 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 359 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s Korčule [menu-meta_keywords] => vijesti, korčula [secure] => 0 [page_title] => Korčula [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578590.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578584.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578586.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578588.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578592.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578594.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578596.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578598.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578600.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578602.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578604.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/29\/22578606.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Dl\/","Frano O\u017ebolt\/","Frano O\u017ebolt\/","Dl\/","Dl\/","Dl\/","Dl\/","Dl\/","Dl\/","Dl\/","Frano O\u017ebolt\/","Dl\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Neli Gorgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>","

Neli Gorgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>","

Neli Gorgijevska \u0160estanovi\u0107 dugo je nastupala s Fabiom<\/p>","

Klapa Tiramol u kojoj je pjevala s najboljom prijateljicom Smiljom<\/p>","

Suprug Sa\u0161a joj je najve\u0107a potpora<\/p>","

U grupi Vivas pjeva ve\u0107 20 godina sa suprugom Sa\u0161om i njegova dva brata Rokom i Romanom<\/p>","

Neli Georgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>","

Neli Georgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>","

Neli Georgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>","

Neli Georgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>","

Neli Gorgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>","

Neli Georgijevska \u0160estanovi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1080x1025","hd_22578590_1920.jpg":"1920x1080","k_22578590_1280.jpg":"1280x1280","k_22578590_1024.jpg":"1024x1024","k_22578590_640.jpg":"640x640","k_22578590_480.jpg":"480x480","k_22578590_340.jpg":"340x340","k_22578590_220.jpg":"220x220","o_22578590_1280.jpg":"1280x1214","o_22578590_1024.jpg":"1024x971","o_22578590_640.jpg":"640x607","o_22578590_480.jpg":"480x455","o_22578590_340.jpg":"340x322","o_22578590_220.jpg":"220x208","h_22578590_1280.jpg":"1280x854","h_22578590_1024.jpg":"1024x683","h_22578590_640.jpg":"640x427","h_22578590_480.jpg":"480x320","h_22578590_340.jpg":"340x227","h_22578590_220.jpg":"220x147","pp_22578590_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578590_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578590_640.jpg":"640x814","pp_22578590_480.jpg":"480x611","pp_22578590_340.jpg":"340x432","pp_22578590_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1012","hd_22578584_1920.jpg":"1920x1080","k_22578584_1280.jpg":"1280x1280","k_22578584_1024.jpg":"1024x1024","k_22578584_640.jpg":"640x640","k_22578584_480.jpg":"480x480","k_22578584_340.jpg":"340x340","k_22578584_220.jpg":"220x220","o_22578584_1280.jpg":"1280x1199","o_22578584_1024.jpg":"1024x959","o_22578584_640.jpg":"640x599","o_22578584_480.jpg":"480x449","o_22578584_340.jpg":"340x318","o_22578584_220.jpg":"220x206","h_22578584_1280.jpg":"1280x854","h_22578584_1024.jpg":"1024x683","h_22578584_640.jpg":"640x427","h_22578584_480.jpg":"480x320","h_22578584_340.jpg":"340x227","h_22578584_220.jpg":"220x147","pp_22578584_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578584_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578584_640.jpg":"640x814","pp_22578584_480.jpg":"480x611","pp_22578584_340.jpg":"340x432","pp_22578584_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1050","hd_22578586_1920.jpg":"1920x1080","k_22578586_1280.jpg":"1280x1280","k_22578586_1024.jpg":"1024x1024","k_22578586_640.jpg":"640x640","k_22578586_480.jpg":"480x480","k_22578586_340.jpg":"340x340","k_22578586_220.jpg":"220x220","o_22578586_1280.jpg":"1280x1244","o_22578586_1024.jpg":"1024x995","o_22578586_640.jpg":"640x622","o_22578586_480.jpg":"480x466","o_22578586_340.jpg":"340x330","o_22578586_220.jpg":"220x213","h_22578586_1280.jpg":"1280x854","h_22578586_1024.jpg":"1024x683","h_22578586_640.jpg":"640x427","h_22578586_480.jpg":"480x320","h_22578586_340.jpg":"340x227","h_22578586_220.jpg":"220x147","pp_22578586_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578586_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578586_640.jpg":"640x814","pp_22578586_480.jpg":"480x611","pp_22578586_340.jpg":"340x432","pp_22578586_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1079x820","hd_22578588_1920.jpg":"1920x1080","k_22578588_1280.jpg":"1280x1280","k_22578588_1024.jpg":"1024x1024","k_22578588_640.jpg":"640x640","k_22578588_480.jpg":"480x480","k_22578588_340.jpg":"340x340","k_22578588_220.jpg":"220x220","o_22578588_1280.jpg":"1280x972","o_22578588_1024.jpg":"1024x778","o_22578588_640.jpg":"640x486","o_22578588_480.jpg":"480x364","o_22578588_340.jpg":"340x258","o_22578588_220.jpg":"220x167","h_22578588_1280.jpg":"1280x854","h_22578588_1024.jpg":"1024x683","h_22578588_640.jpg":"640x427","h_22578588_480.jpg":"480x320","h_22578588_340.jpg":"340x227","h_22578588_220.jpg":"220x147","pp_22578588_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578588_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578588_640.jpg":"640x814","pp_22578588_480.jpg":"480x611","pp_22578588_340.jpg":"340x432","pp_22578588_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1079x1088","hd_22578592_1920.jpg":"1920x1080","k_22578592_1280.jpg":"1280x1280","k_22578592_1024.jpg":"1024x1024","k_22578592_640.jpg":"640x640","k_22578592_480.jpg":"480x480","k_22578592_340.jpg":"340x340","k_22578592_220.jpg":"220x220","o_22578592_1280.jpg":"1280x1290","o_22578592_1024.jpg":"1024x1032","o_22578592_640.jpg":"640x645","o_22578592_480.jpg":"480x484","o_22578592_340.jpg":"340x342","o_22578592_220.jpg":"220x221","h_22578592_1280.jpg":"1280x854","h_22578592_1024.jpg":"1024x683","h_22578592_640.jpg":"640x427","h_22578592_480.jpg":"480x320","h_22578592_340.jpg":"340x227","h_22578592_220.jpg":"220x147","pp_22578592_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578592_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578592_640.jpg":"640x814","pp_22578592_480.jpg":"480x611","pp_22578592_340.jpg":"340x432","pp_22578592_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1079x1334","hd_22578594_1920.jpg":"1920x1080","k_22578594_1280.jpg":"1280x1280","k_22578594_1024.jpg":"1024x1024","k_22578594_640.jpg":"640x640","k_22578594_480.jpg":"480x480","k_22578594_340.jpg":"340x340","k_22578594_220.jpg":"220x220","o_22578594_1280.jpg":"1280x1582","o_22578594_1024.jpg":"1024x1266","o_22578594_640.jpg":"640x791","o_22578594_480.jpg":"480x593","o_22578594_340.jpg":"340x420","o_22578594_220.jpg":"220x271","h_22578594_1280.jpg":"1280x854","h_22578594_1024.jpg":"1024x683","h_22578594_640.jpg":"640x427","h_22578594_480.jpg":"480x320","h_22578594_340.jpg":"340x227","h_22578594_220.jpg":"220x147","pp_22578594_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578594_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578594_640.jpg":"640x814","pp_22578594_480.jpg":"480x611","pp_22578594_340.jpg":"340x432","pp_22578594_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_22578596_1920.jpg":"1920x1080","k_22578596_1280.jpg":"1280x1280","k_22578596_1024.jpg":"1024x1024","k_22578596_640.jpg":"640x640","k_22578596_480.jpg":"480x480","k_22578596_340.jpg":"340x340","k_22578596_220.jpg":"220x220","o_22578596_1280.jpg":"1280x1706","o_22578596_1024.jpg":"1024x1365","o_22578596_640.jpg":"640x853","o_22578596_480.jpg":"480x640","o_22578596_340.jpg":"340x453","o_22578596_220.jpg":"220x293","h_22578596_1280.jpg":"1280x854","h_22578596_1024.jpg":"1024x683","h_22578596_640.jpg":"640x427","h_22578596_480.jpg":"480x320","h_22578596_340.jpg":"340x227","h_22578596_220.jpg":"220x147","pp_22578596_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578596_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578596_640.jpg":"640x814","pp_22578596_480.jpg":"480x611","pp_22578596_340.jpg":"340x432","pp_22578596_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_22578598_1920.jpg":"1920x1080","k_22578598_1280.jpg":"1280x1280","k_22578598_1024.jpg":"1024x1024","k_22578598_640.jpg":"640x640","k_22578598_480.jpg":"480x480","k_22578598_340.jpg":"340x340","k_22578598_220.jpg":"220x220","o_22578598_1280.jpg":"1280x960","o_22578598_1024.jpg":"1024x768","o_22578598_640.jpg":"640x480","o_22578598_480.jpg":"480x360","o_22578598_340.jpg":"340x255","o_22578598_220.jpg":"220x165","h_22578598_1280.jpg":"1280x854","h_22578598_1024.jpg":"1024x683","h_22578598_640.jpg":"640x427","h_22578598_480.jpg":"480x320","h_22578598_340.jpg":"340x227","h_22578598_220.jpg":"220x147","pp_22578598_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578598_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578598_640.jpg":"640x814","pp_22578598_480.jpg":"480x611","pp_22578598_340.jpg":"340x432","pp_22578598_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_22578600_1920.jpg":"1920x1080","k_22578600_1280.jpg":"1280x1280","k_22578600_1024.jpg":"1024x1024","k_22578600_640.jpg":"640x640","k_22578600_480.jpg":"480x480","k_22578600_340.jpg":"340x340","k_22578600_220.jpg":"220x220","o_22578600_1280.jpg":"1280x1706","o_22578600_1024.jpg":"1024x1365","o_22578600_640.jpg":"640x853","o_22578600_480.jpg":"480x640","o_22578600_340.jpg":"340x453","o_22578600_220.jpg":"220x293","h_22578600_1280.jpg":"1280x854","h_22578600_1024.jpg":"1024x683","h_22578600_640.jpg":"640x427","h_22578600_480.jpg":"480x320","h_22578600_340.jpg":"340x227","h_22578600_220.jpg":"220x147","pp_22578600_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578600_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578600_640.jpg":"640x814","pp_22578600_480.jpg":"480x611","pp_22578600_340.jpg":"340x432","pp_22578600_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_22578602_1920.jpg":"1920x1080","k_22578602_1280.jpg":"1280x1280","k_22578602_1024.jpg":"1024x1024","k_22578602_640.jpg":"640x640","k_22578602_480.jpg":"480x480","k_22578602_340.jpg":"340x340","k_22578602_220.jpg":"220x220","o_22578602_1280.jpg":"1280x1706","o_22578602_1024.jpg":"1024x1365","o_22578602_640.jpg":"640x853","o_22578602_480.jpg":"480x640","o_22578602_340.jpg":"340x453","o_22578602_220.jpg":"220x293","h_22578602_1280.jpg":"1280x854","h_22578602_1024.jpg":"1024x683","h_22578602_640.jpg":"640x427","h_22578602_480.jpg":"480x320","h_22578602_340.jpg":"340x227","h_22578602_220.jpg":"220x147","pp_22578602_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578602_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578602_640.jpg":"640x814","pp_22578602_480.jpg":"480x611","pp_22578602_340.jpg":"340x432","pp_22578602_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1079x1068","hd_22578604_1920.jpg":"1920x1080","k_22578604_1280.jpg":"1280x1280","k_22578604_1024.jpg":"1024x1024","k_22578604_640.jpg":"640x640","k_22578604_480.jpg":"480x480","k_22578604_340.jpg":"340x340","k_22578604_220.jpg":"220x220","o_22578604_1280.jpg":"1280x1266","o_22578604_1024.jpg":"1024x1013","o_22578604_640.jpg":"640x633","o_22578604_480.jpg":"480x475","o_22578604_340.jpg":"340x336","o_22578604_220.jpg":"220x217","h_22578604_1280.jpg":"1280x854","h_22578604_1024.jpg":"1024x683","h_22578604_640.jpg":"640x427","h_22578604_480.jpg":"480x320","h_22578604_340.jpg":"340x227","h_22578604_220.jpg":"220x147","pp_22578604_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578604_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578604_640.jpg":"640x814","pp_22578604_480.jpg":"480x611","pp_22578604_340.jpg":"340x432","pp_22578604_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_22578606_1920.jpg":"1920x1080","k_22578606_1280.jpg":"1280x1280","k_22578606_1024.jpg":"1024x1024","k_22578606_640.jpg":"640x640","k_22578606_480.jpg":"480x480","k_22578606_340.jpg":"340x340","k_22578606_220.jpg":"220x220","o_22578606_1280.jpg":"1280x1706","o_22578606_1024.jpg":"1024x1365","o_22578606_640.jpg":"640x853","o_22578606_480.jpg":"480x640","o_22578606_340.jpg":"340x453","o_22578606_220.jpg":"220x293","h_22578606_1280.jpg":"1280x854","h_22578606_1024.jpg":"1024x683","h_22578606_640.jpg":"640x427","h_22578606_480.jpg":"480x320","h_22578606_340.jpg":"340x227","h_22578606_220.jpg":"220x147","pp_22578606_1280.jpg":"1280x1628","pp_22578606_1024.jpg":"1024x1303","pp_22578606_640.jpg":"640x814","pp_22578606_480.jpg":"480x611","pp_22578606_340.jpg":"340x432","pp_22578606_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 359 [name] => Korčula [alias] => korcula [description] => [parent] => 320 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8207068 Threads: 2 Questions: 1693294619 Slow queries: 5050934 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112735506 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/zupanija/korcula ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 359 [name] => Korčula [alias] => korcula [parent] => 320 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dubrovnik/zupanija/korcula ) ) [link] => /dubrovnik/zupanija/korcula/neli-gorgijevska-sestanovic-svoj-je-prvi-singl-vrime-izdala-u-39-godini-lakse-je-pjevati-na-engleskom-ali-ne-zivim-u-engleskoj-ako-vec-imam-emociju-odlucila-sam-je-prenijeti-na-svom-dijalektu-1206590 [printLink] => /dubrovnik/zupanija/korcula/neli-gorgijevska-sestanovic-svoj-je-prvi-singl-vrime-izdala-u-39-godini-lakse-je-pjevati-na-engleskom-ali-ne-zivim-u-engleskoj-ako-vec-imam-emociju-odlucila-sam-je-prenijeti-na-svom-dijalektu-1206590?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 683687 [name] => Neli [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-07-07 20:45:11 [main_article_id] => 0 [alias] => neli [link] => /tag/neli ) [1] => stdClass Object ( [id] => 422002 [name] => Korčula [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => korcula [link] => /tag/korcula ) [2] => stdClass Object ( [id] => 683688 [name] => jazz šansona [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-07-07 20:45:12 [main_article_id] => 0 [alias] => jazz-sansona [link] => /tag/jazz-sansona ) [3] => stdClass Object ( [id] => 275493 [name] => pjevačica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pjevacica [link] => /tag/pjevacica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Korčulanki se dogodila pjesma [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Neli Gorgijevska Šestanović svoj je prvi singl, "Vrime", izdala u 39. godini: ‘Lakše je pjevati na engleskom, ali ne živim u Engleskoj. Ako već imam emociju, odlučila sam je prenijeti na svom dijalektu... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-20-07-35-05-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578590.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Dl/ [mainImageDesc] =>

Neli Gorgijevska Šestanović

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578590.jpg [title] =>

Neli Gorgijevska Šestanović

Dl/ ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578584.jpg [title] =>

Neli Gorgijevska Šestanović

Frano Ožbolt/ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578586.jpg [title] =>

Neli Gorgijevska Šestanović dugo je nastupala s Fabiom

Frano Ožbolt/ ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578588.jpg [title] =>

Klapa Tiramol u kojoj je pjevala s najboljom prijateljicom Smiljom

Dl/ ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578592.jpg [title] =>

Suprug Saša joj je najveća potpora

Dl/ ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578594.jpg [title] =>

U grupi Vivas pjeva već 20 godina sa suprugom Sašom i njegova dva brata Rokom i Romanom

Dl/ ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578596.jpg [title] =>

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/ ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578598.jpg [title] =>

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/ ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578600.jpg [title] =>

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/ ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578602.jpg [title] =>

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/ ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578604.jpg [title] =>

Neli Gorgijevska Šestanović

Frano Ožbolt/ ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/29/22578606.jpg [title] =>

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Neli Gorgijevska Šestanović rođena je Korčulanka, starograđanka čije je ime sinonim za pjevanje. Korčulu je nedavno oduševio njen prvi službeni singl Vrime kojeg je snimila u suradnji s poznatim jazz pijanistom i skladateljem Matijom Dedićem. Nelin baršunasti i iskreni vokal osvojio je srca otočana koji su se pronašli u jednostavnoj, ali posebnoj dalmatinskoj šansoni, no nikoga zapravo nije iznenadio njen uspjeh. Iako je prvi singl izdala u 39. godini, ova majka troje djece uz smijeh nam govori kako je njen uzor Cesaria Evora koja je prvi album objavila u 47. godini života nakon čega je postigla svjetsku slavu.

---

image

Suprug Saša joj je najveća potpora

Dl/
---

Vrime za novi glas

Prvi službeni singl zapravo je tek mali dio Neline duge pjevačke karijere. Još dok je bila dijete pokazivala je talent za pjevanje, kaže nam da se njena sestra Biljana uvijek čudila kako točno otpjeva neku melodiju. Zahvaljujući ocu Simu, inače korčulanskoj legendi i rođenom Makedoncu, Neli je naslijedila makedonske gene, jedinstven osjećaj za ritam i melodiju. Prošla je sve dječje zborove, a početkom 2000. započinje i svoj klapski put koji je, uz brojne nagrade, trajao 10 godina, prvo u klapi Revelin, mješovitoj klapi Korčula, a onda i u klapi Tiramol. Klapska terca nije joj bila dovoljna pa već 20 godina pjeva i sa suprugom i njegova dva brata u cover bendu Vivas čiji je repertoar nadopunila brojnim jazz i stranim standardima. Veliki utjecaj na njeno pjevanje imao je i talijanski pjevač i producent Fabio Torregrossa s kojim je nastupala na ljetnim pozornicama, a Neli je poznata i po nastupima u brojnim pjevačkim show-ovima domaće produkcije, nastupala je na Hrvatskom idolu 2004. i 2005. godine, Hrvatska traži zvijedu 2011. godine i The Voice 2014. i 2015. godine.

- Uvijek sam razmišljala - ajde, probaj, nitko ti neće pokucati na vrata. Inače sam optimistična pa sam uvijek i puno očekivala od tih nastupa, međutim, iako sam u svakom show-u napravila tek prve korake, dobila sam veliko iskustvo. Vidjela sam kako rade i izledaju velike produkcije, vidjela sam koliko imamo talenata i koliko ljudi želi i sanja isto što i ja", prisjetila se Neli.

Neli je bila strpljiva i vrijedna, radila je na svom vokalu i uživala u glazbi, a nagrada je napokon stigla. Budući da je uvijek javno objavljivala svoje snimke, jedna od njih došla je do ušiju Sandre Tribuson. Radi se o Nelinim coverima koje je još davno snimala u studiju producenta Sandra Bačića, Korčulanina koji je bio vjetar u leđa brojnim mladim, lokalnim glazbenicima.

---

image

Neli Gorgijevska Šestanović dugo je nastupala s Fabiom

Frano Ožbolt/
---

- Sandro je uvijek bio pun razumijevanja za nas, mlade je glazbenike s otoka dočekivao raširenih ruku, bio nam je podrška, a svoj rad nama nikad nije naplaćivao. Njegova uloga u našim karijerama je velika", istaknula je Neli za Bačića koji danas vodi vrlo uspješan glazbeni studio Abbey Brod u Slavonskom Brodu.

Dogodila se pjesma

Sandru Tribuson Neli je poznavala tek preko neta, no zaljubila se u njen vokal pa joj se javila s idejom da otpjeva pjesmu koju su napisali njeni prijatelji. To je pjesma baš za tebe, tvrdila je Sandra, no Neli je bila skeptična, dok je nije prvi put poslušala.

-Poslušala sam tekst kojeg je napisao Krešimir Butković i glazbu Hrvoja Prpića i svidjeli su mi se, ali naglasila sam da pjesma treba remont. U prvom redu čakavicu smo pretvorili u štokavicu, željela sam pjevati na izvornom, korčulanskom dijalektu, promijenili smo i glazbeni žanr, u jednom dijelu pjesme melodija je malo drugačija. Dosta sam radila s Teom Aničićem koji je zajedno sa mnom napravio kompletan aranžman, a onda je odsvirao električnu i akustičnu gitaru kao i bass gitaru, a bubnjeve Berko Muratović. Bilo mi je važno u potpunosti sudjelovati u procesu stvaranja pjesme, a ne dobiti stvar i samo je otpjevati", priča nam Neli.

Uskoro se u priču uključio i Matija Dedić kojeg je upoznala prije nekoliko godina kad je nastupao na Korčulanskom baroknom festivalu. Iako je genij, kaže Neli, još je uvijek normalan i pristupačan, inače zaljubljenik u Nelin vokal pa je bez problema odsvirao klavijature za pjesmu. Na red je došao i vokal koji je u režiji Ratka Kalogjere sniman u gluhoj sobi Radija Korčule, a Neli je završni proizvod odnijela svom sugrađaninu Lukyju, poznatom glazbeniku i producentu koji već dugi niz godina živi u Korčuli.

-Neli, dogodila ti se pjesma! Ali, nešto mi fali", zaključio je zaneseno Luky vidno oduševljen Nelinim uratkom, a to nešto pronašli su u beogradsko-korčulanskoj violinistici i konceptualnoj umjetnici Manji Ristić koja je za pjesmu snimila violine. Pjesma je bila spremna, a što sad?

-Ničega ne bi bilo da nije bilo Lukyja, on je zagrizao za pjesmu i odlučio je ponuditi Aquarius Recordsu. Pjesma im se svidjela i oni su mi ponudili Ugovor, ali su me također pitali kakav je plan, što će s jednom pjesmom? Ostala sam zatečena, naravno da nemam plan, sve se događalo bez plana, ali samo brže, bolje odgovorila da imam plan, samo moram razmisliti koji", kroz smijeh nam objašnjava Neli.

---

image

Klapa Tiramol u kojoj je pjevala s najboljom prijateljicom Smiljom

Dl/
---

A, plan je i želja da jednog dana snimi cijeli album, za sad je s izdavačkom kućom Aquarious records potpisala EP izdanje za četiri pjesme. Druga je skoro gotova, otkriva Neli, zvat će se Ocean, a radi se i na preostale dvije.

Dalmatinska jazz šansona

Dok čekamo, Vrime je već hit lokalnih radijskih postaja. Moderna, jazz, dalmatinska šansona koja govori o prolaznosti vremena i života, ali i svijetloj budućnosti, blagih nota, ugodnog vokala i kvalitetne muzike, pronašla je put do publike. Neki joj čak tepaju da je moderna Meri Cetinić, Neli odvraća da joj naravno to imponira iako svoju glazbu vidi ponešto drugačiju. Inače poznata grungerica još uvijek ističe Nirvanu, Pearl Jam i Soundgarden kao omiljene bendove, ali i Arethu Franklin, Sarah Vaughn i Franka Sinatru kao omiljene jazz standarde kao i bendove REM, Police, Cranberries i Chris Reau koji ima, kaže, posebnu atmosferu u pjesmama. Istančan sluh, dugogodišnje pjevanje i dobar glazbeni ukus pronašli su se u pjesmi Vrime koju je odlučila pjevati na hrvatskom jeziku.

---

---

- Lakše je pjevati na engleskom, ali ne živim u Engleskoj. Ako već imam emociju, odlučila sam je prenijeti na svom djalektu. S godinama sam naučila poslušati svoj glas, gdje najbolje zvučim, zaključila sam da najbolje pjevam u lagi u kojoj govorim jer ne pokušavam istaknuti sebe, u fokus staviti sebe, već pjesmu koju pjevam i poruku koju šaljem", objasnila je Neli istaknuvši da je krajnja poruka njene šansone nada, optimizam, vjerovanje u bolje sutra i baš te taj ugodan osjećaj preplavi dok je slušaš. Kad pjeva leti, kaže Neli, nestaje svijet oko nje, ostaje ona, ogoljena, onakva kakva je, Korčulanima odavno omiljena, a sad još i s Ugovorm u ruci. Pozitivni komentari i pregledi na YouTube-u pljušte.

- Želim se samo zahvaliti prijateljicama Maji, najboljoj Smilji i njenoj sestri Mariji, one su slušale demo snimku još na početku ove priče. Moj muž Saša je moja najveća podrška, otkad smo se upoznali prije 20 godina znao je da sam nemirna duša koja želi više i nikad me nije sputavao. Njegovi su nam roditelji velika logistička podrška, čuvaju naše troje djece i pomažu nam, a ja ništa ne bih mogla bez mame i tate, tata je uvijek najveći fan na svim mojim nastupima. Na kraju hvala Ratku Kalogjeri s Radija Korčule i Franu Ožboltu iz Gle fotka studija koji je zaslužan za cover", zaključila je Neli.

---

image

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/
---

---

Glazbeni 'creme de la creme'

VRIME

Glazba: Hrvoje Prpić

Tekst: Krešimir Butković

Aranžman: Teo Aničić

Koaranžeri: Matija Dedić, Manja Ristić, Luky

Postprodukcija: Manja Ristić

Mix i mastering: Goran Simonoski, La Plant Studio

Video produkcija:PILOT studio & Milan Latković

Supervizor: Luky

Vokali: Neli Gorgijevska Šestanović

Klavir: Matija Dedić

Akustična, električna i bass gitara: Teo Aničić

Gudači: Manja Ristić, Luky

Bubnjevi: Berko Muratović

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Dl/ Frano Ožbolt/ Frano Ožbolt/ Dl/ Dl/ Dl/ Dl/ Dl/ Dl/ Dl/ Frano Ožbolt/ Dl/
Dl/

Neli Gorgijevska Šestanović

Frano Ožbolt/

Neli Gorgijevska Šestanović

Frano Ožbolt/

Neli Gorgijevska Šestanović dugo je nastupala s Fabiom

Dl/

Klapa Tiramol u kojoj je pjevala s najboljom prijateljicom Smiljom

Dl/

Suprug Saša joj je najveća potpora

Dl/

U grupi Vivas pjeva već 20 godina sa suprugom Sašom i njegova dva brata Rokom i Romanom

Dl/

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/

Neli Georgijevska Šestanović

Frano Ožbolt/

Neli Gorgijevska Šestanović

Dl/

Neli Georgijevska Šestanović

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/korcula/neli-gorgijevska-sestanovic-svoj-je-prvi-singl-vrime-izdala-u-39-godini-lakse-je-pjevati-na-engleskom-ali-ne-zivim-u-engleskoj-ako-vec-imam-emociju-odlucila-sam-je-prenijeti-na-svom-dijalektu-1206590 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=69794e4f3c723f3ad294d36425bcd6e08f0df72d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Neli+Gorgijevska+%C5%A0estanovi%C4%87+svoj+je+prvi+singl%2C+%26quot%3BVrime%26quot%3B%2C+izdala+u+39.+godini%3A+%E2%80%98Lak%C5%A1e+je+pjevati+na+engleskom%2C+ali+ne+%C5%BEivim+u+Engleskoj.+Ako+ve%C4%87+imam+emociju%2C+odlu%C4%8Dila+sam+je+prenijeti+na+svom+dijalektu...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fkorcula%2Fneli-gorgijevska-sestanovic-svoj-je-prvi-singl-vrime-izdala-u-39-godini-lakse-je-pjevati-na-engleskom-ali-ne-zivim-u-engleskoj-ako-vec-imam-emociju-odlucila-sam-je-prenijeti-na-svom-dijalektu-1206590 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fkorcula%2Fneli-gorgijevska-sestanovic-svoj-je-prvi-singl-vrime-izdala-u-39-godini-lakse-je-pjevati-na-engleskom-ali-ne-zivim-u-engleskoj-ako-vec-imam-emociju-odlucila-sam-je-prenijeti-na-svom-dijalektu-1206590 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Korčulanki se dogodila pjesma [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
KorčulaKorčulanki se dogodila pjesma

Neli Gorgijevska Šestanović svoj je prvi singl, "Vrime", izdala u 39. godini: ‘Lakše je pjevati na engleskom, ali ne živim u Engleskoj. Ako već imam emociju, odlučila sam je prenijeti na svom dijalektu...

Piše Dora Lozica
7. srpnja 2022. - 20:44

Neli Gorgijevska Šestanović rođena je Korčulanka, starograđanka čije je ime sinonim za pjevanje. Korčulu je nedavno oduševio njen prvi službeni singl Vrime kojeg je snimila u suradnji s poznatim jazz pijanistom i skladateljem Matijom Dedićem. Nelin baršunasti i iskreni vokal osvojio je srca otočana koji su se pronašli u jednostavnoj, ali posebnoj dalmatinskoj šansoni, no nikoga zapravo nije iznenadio njen uspjeh. Iako je prvi singl izdala u 39. godini, ova majka troje djece uz smijeh nam govori kako je njen uzor Cesaria Evora koja je prvi album objavila u 47. godini života nakon čega je postigla svjetsku slavu.

image

Suprug Saša joj je najveća potpora

Dl/

Vrime za novi glas

Prvi službeni singl zapravo je tek mali dio Neline duge pjevačke karijere. Još dok je bila dijete pokazivala je talent za pjevanje, kaže nam da se njena sestra Biljana uvijek čudila kako točno otpjeva neku melodiju. Zahvaljujući ocu Simu, inače korčulanskoj legendi i rođenom Makedoncu, Neli je naslijedila makedonske gene, jedinstven osjećaj za ritam i melodiju. Prošla je sve dječje zborove, a početkom 2000. započinje i svoj klapski put koji je, uz brojne nagrade, trajao 10 godina, prvo u klapi Revelin, mješovitoj klapi Korčula, a onda i u klapi Tiramol. Klapska terca nije joj bila dovoljna pa već 20 godina pjeva i sa suprugom i njegova dva brata u cover bendu Vivas čiji je repertoar nadopunila brojnim jazz i stranim standardima. Veliki utjecaj na njeno pjevanje imao je i talijanski pjevač i producent Fabio Torregrossa s kojim je nastupala na ljetnim pozornicama, a Neli je poznata i po nastupima u brojnim pjevačkim show-ovima domaće produkcije, nastupala je na Hrvatskom idolu 2004. i 2005. godine, Hrvatska traži zvijedu 2011. godine i The Voice 2014. i 2015. godine.

- Uvijek sam razmišljala - ajde, probaj, nitko ti neće pokucati na vrata. Inače sam optimistična pa sam uvijek i puno očekivala od tih nastupa, međutim, iako sam u svakom show-u napravila tek prve korake, dobila sam veliko iskustvo. Vidjela sam kako rade i izledaju velike produkcije, vidjela sam koliko imamo talenata i koliko ljudi želi i sanja isto što i ja", prisjetila se Neli.

Neli je bila strpljiva i vrijedna, radila je na svom vokalu i uživala u glazbi, a nagrada je napokon stigla. Budući da je uvijek javno objavljivala svoje snimke, jedna od njih došla je do ušiju Sandre Tribuson. Radi se o Nelinim coverima koje je još davno snimala u studiju producenta Sandra Bačića, Korčulanina koji je bio vjetar u leđa brojnim mladim, lokalnim glazbenicima.

image

Neli Gorgijevska Šestanović dugo je nastupala s Fabiom

Frano Ožbolt/

- Sandro je uvijek bio pun razumijevanja za nas, mlade je glazbenike s otoka dočekivao raširenih ruku, bio nam je podrška, a svoj rad nama nikad nije naplaćivao. Njegova uloga u našim karijerama je velika", istaknula je Neli za Bačića koji danas vodi vrlo uspješan glazbeni studio Abbey Brod u Slavonskom Brodu.

Dogodila se pjesma

Sandru Tribuson Neli je poznavala tek preko neta, no zaljubila se u njen vokal pa joj se javila s idejom da otpjeva pjesmu koju su napisali njeni prijatelji. To je pjesma baš za tebe, tvrdila je Sandra, no Neli je bila skeptična, dok je nije prvi put poslušala.

-Poslušala sam tekst kojeg je napisao Krešimir Butković i glazbu Hrvoja Prpića i svidjeli su mi se, ali naglasila sam da pjesma treba remont. U prvom redu čakavicu smo pretvorili u štokavicu, željela sam pjevati na izvornom, korčulanskom dijalektu, promijenili smo i glazbeni žanr, u jednom dijelu pjesme melodija je malo drugačija. Dosta sam radila s Teom Aničićem koji je zajedno sa mnom napravio kompletan aranžman, a onda je odsvirao električnu i akustičnu gitaru kao i bass gitaru, a bubnjeve Berko Muratović. Bilo mi je važno u potpunosti sudjelovati u procesu stvaranja pjesme, a ne dobiti stvar i samo je otpjevati", priča nam Neli.

Uskoro se u priču uključio i Matija Dedić kojeg je upoznala prije nekoliko godina kad je nastupao na Korčulanskom baroknom festivalu. Iako je genij, kaže Neli, još je uvijek normalan i pristupačan, inače zaljubljenik u Nelin vokal pa je bez problema odsvirao klavijature za pjesmu. Na red je došao i vokal koji je u režiji Ratka Kalogjere sniman u gluhoj sobi Radija Korčule, a Neli je završni proizvod odnijela svom sugrađaninu Lukyju, poznatom glazbeniku i producentu koji već dugi niz godina živi u Korčuli.

-Neli, dogodila ti se pjesma! Ali, nešto mi fali", zaključio je zaneseno Luky vidno oduševljen Nelinim uratkom, a to nešto pronašli su u beogradsko-korčulanskoj violinistici i konceptualnoj umjetnici Manji Ristić koja je za pjesmu snimila violine. Pjesma je bila spremna, a što sad?

-Ničega ne bi bilo da nije bilo Lukyja, on je zagrizao za pjesmu i odlučio je ponuditi Aquarius Recordsu. Pjesma im se svidjela i oni su mi ponudili Ugovor, ali su me također pitali kakav je plan, što će s jednom pjesmom? Ostala sam zatečena, naravno da nemam plan, sve se događalo bez plana, ali samo brže, bolje odgovorila da imam plan, samo moram razmisliti koji", kroz smijeh nam objašnjava Neli.

image

Klapa Tiramol u kojoj je pjevala s najboljom prijateljicom Smiljom

Dl/

A, plan je i želja da jednog dana snimi cijeli album, za sad je s izdavačkom kućom Aquarious records potpisala EP izdanje za četiri pjesme. Druga je skoro gotova, otkriva Neli, zvat će se Ocean, a radi se i na preostale dvije.

Dalmatinska jazz šansona

Dok čekamo, Vrime je već hit lokalnih radijskih postaja. Moderna, jazz, dalmatinska šansona koja govori o prolaznosti vremena i života, ali i svijetloj budućnosti, blagih nota, ugodnog vokala i kvalitetne muzike, pronašla je put do publike. Neki joj čak tepaju da je moderna Meri Cetinić, Neli odvraća da joj naravno to imponira iako svoju glazbu vidi ponešto drugačiju. Inače poznata grungerica još uvijek ističe Nirvanu, Pearl Jam i Soundgarden kao omiljene bendove, ali i Arethu Franklin, Sarah Vaughn i Franka Sinatru kao omiljene jazz standarde kao i bendove REM, Police, Cranberries i Chris Reau koji ima, kaže, posebnu atmosferu u pjesmama. Istančan sluh, dugogodišnje pjevanje i dobar glazbeni ukus pronašli su se u pjesmi Vrime koju je odlučila pjevati na hrvatskom jeziku.

- Lakše je pjevati na engleskom, ali ne živim u Engleskoj. Ako već imam emociju, odlučila sam je prenijeti na svom djalektu. S godinama sam naučila poslušati svoj glas, gdje najbolje zvučim, zaključila sam da najbolje pjevam u lagi u kojoj govorim jer ne pokušavam istaknuti sebe, u fokus staviti sebe, već pjesmu koju pjevam i poruku koju šaljem", objasnila je Neli istaknuvši da je krajnja poruka njene šansone nada, optimizam, vjerovanje u bolje sutra i baš te taj ugodan osjećaj preplavi dok je slušaš. Kad pjeva leti, kaže Neli, nestaje svijet oko nje, ostaje ona, ogoljena, onakva kakva je, Korčulanima odavno omiljena, a sad još i s Ugovorm u ruci. Pozitivni komentari i pregledi na YouTube-u pljušte.

- Želim se samo zahvaliti prijateljicama Maji, najboljoj Smilji i njenoj sestri Mariji, one su slušale demo snimku još na početku ove priče. Moj muž Saša je moja najveća podrška, otkad smo se upoznali prije 20 godina znao je da sam nemirna duša koja želi više i nikad me nije sputavao. Njegovi su nam roditelji velika logistička podrška, čuvaju naše troje djece i pomažu nam, a ja ništa ne bih mogla bez mame i tate, tata je uvijek najveći fan na svim mojim nastupima. Na kraju hvala Ratku Kalogjeri s Radija Korčule i Franu Ožboltu iz Gle fotka studija koji je zaslužan za cover", zaključila je Neli.

image

Neli Georgijevska Šestanović

Dl/

Glazbeni 'creme de la creme'

VRIME

Glazba: Hrvoje Prpić

Tekst: Krešimir Butković

Aranžman: Teo Aničić

Koaranžeri: Matija Dedić, Manja Ristić, Luky

Postprodukcija: Manja Ristić

Mix i mastering: Goran Simonoski, La Plant Studio

Video produkcija:PILOT studio & Milan Latković

Supervizor: Luky

Vokali: Neli Gorgijevska Šestanović

Klavir: Matija Dedić

Akustična, električna i bass gitara: Teo Aničić

Gudači: Manja Ristić, Luky

Bubnjevi: Berko Muratović

20. svibanj 2024 09:35