StoryEditorOCM
Konavle‘na kraju svijeta‘

Konavljanima koji svakodnevno putuju autobusom do Župe ili Dubrovnika uskoro bi moglo ‘svanuti‘, načelnik Božo Lasić dogovorio se s Libertasom: Već od ponedjeljak očekujemo promjene!

Piše DV
29. lipnja 2022. - 12:40

Tragom brojnih izraza nezadovoljstva Konavljana svih generacija koji su zbog poslovnih, zdravstvenih i školskih potreba često moraju putovati na zapad, načelnik Božo Lasić na društvenim je mrežama podijelio svoje nezadovoljstvo trenutačnim stanjem (ne)povezanosti autobusima Libertasa, te najavio određene promjene nabolje. Evo što je objavio na svom FB profilu:

- Drage Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,

U nizu zadaća i problema s kojima se nosi ova općinska uprava, kao jedan od gorućih nametnuo se problem (ne)povezanosti naše općine sa susjednom Župom dubrovačkom, ali napose s Gradom Dubrovnikom. Ta situacija još je više naglašena kad gledamo istočne Konavle gdje je, nažalost uslijed financijske krize koju je donijela pandemija COVID-19, JGP Libertas reducirao vozni red.

image

Flota Libertasovih autobusa u Komolcu

Cropix/Cropix

Iako ne iznosimo uvijek javno sve što radimo dok ne postignemo zadovoljavajući rezultat, uvjeravam vas da je to problem o kojem svakodnevno govorimo i nastojimo iznaći najbolje moguće rješenje. Sukladno tome inzistirao sam na više sastanaka s predstavnicima Libertasa za rješenje za koje vjerujem da će biti jako dobar korak u pravom smjeru te već u ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda! Na naše inzistiranje frekventnije linije bit će uvrštene i subotom po istom režimu kao i radnim danima.

Razumijem razočaranje naših sugrađana koje i sam dijelim, no kao općinski načelnik ne smijem se voditi osjećajem nego razumom.

Molim vas za još malo strpljenja, o skorim promjenama po ovom pitanju bit ćete navrijeme obaviješteni! - napisao je. 

03. svibanj 2024 13:42