StoryEditorOCM
KonavleODLIČNE VIJESTI

Vlada Konavljanima dala zemlju, a Ministarstvo 14 milijuna eura. Božo Lasić puca od sreće i ponosa, evo zašto

Piše Dv
12. listopada 2023. - 13:21

- Ovo je veliki dan za Općinu Konavle i mene osobno, jednostavno sam sretan i ovo mi jedan od radosnijih dana”, riječi su kojima je općinski načelnik Božo Lasić komentirao Odluku Ministarstva znanosti i obrazovanja o financiranju projekta OŠ Cavtat na Rajkovom dolu.

Naime, Ministarstvo je za ovaj projekt Općini Konavle s datumom 11. listopada 2023. kao partneru dodijelilo 14.057.002,53 eura bespovratnih sredstava, a sada predstoji skoro potpisivanje Ugovora o dodjeli novca.

- Ovo smo čekali dugi niz godina, od početka mukotropnog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na Rajkovom dolu. Htio bih se zahvaliti Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu, potpredsjedniku Vlade i ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branku Bačiću, županu Nikoli Dobroslaviću, bivšem ministru Goranu Mariću, našoj bivšoj saborskoj zastupnici i državnoj tajnici u MZO-u Sanji Putici te svim onim ljudima, a puno ih je, koji su radili na realizaciji ovog projekta. Građevinsku dozvolu smo dobili ovog ljeta, a sada konačno i službeno možemo reći da ne postoje nikakve prepreke izgradnji škole i uvjeren sam da će radovi početi u sljedećoj godini”, rekao je načelnik Lasić.

Podsjetimo, projekt će se realizirati u dvije etape. Prva etapa podrazumijeva izgradnju kolno pješačke prometnice (oznaka profila 2C), kolnik širine 2 x 2,5 m + nogostup širine 1,6 metara duljine 200 metara, građenje potpornih kaskadnih zidova i to zapadni zid duljine 78,51 metara, istočni zid duljine 38,91 metra i sjeverni zid duljine 41,55 metara, te polaganje instalacija u trupu prometnice vodoopskrbnog cjevovoda, oborinske odvodnje, distributivna telekomuinikacija (TDK), elektroinstalacija i javna rasvjeta.

U drugoj fazi izgradit će se zgrada javne i društvene namjene koja se sastoji od zgrade škole s dvoranom etažnosti suteren, prizemlje i kat (S+P+1K), ravnog dijelom prohodnog krova, visine 11,90 metara mjereno od najniže točke uređenog terena uz zgradu do gornjeg ruba ravnog krova, ukupne bruto površine 7047,49 m2 te gradnja pripadajućih otvorenih sportskih terena, parkirališta i interne prometnice.

Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu.

28. travanj 2024 05:37