StoryEditorOCM
KonavleNa prekretnici

Antonia Rusković Radonić o odlasku s mjesta ravnateljice Muzeja i galerija Konavala: ‘ Prije dolaska mislila sam da mogu više, ali nisam poznavala sustav...‘

Piše Gabrijela Bijelić
16. listopada 2023. - 13:35

Ravnateljica Muzeja i galerija Konavala, akademska slikarica Antonia Rusković Radonić, potvrdila je namjeravani odlazak s te dužnosti dvije godine prije isteka mandata u prosincu 2025.

Za Dubrovački vjesnik objasnila je razloge svog povlačenja s mjesta ravnateljice:

- U Muzejima i galerijama Konavala došla s namjerom da nešto napravim, provela sam skoro osam godina i napravila sve što sam uspjela napraviti. Naravno da sam prije dolaska mislila da mogu više, ali nisam poznavala sustav. S ovim iskustvom i u ovim okolnostima jasno mi je da van ovoga sustava mogu napraviti puno više za Konavle. Nastavljam s radom na zaštiti kulturne baštine Konavala ali u nekom drugačijem obliku. Ostavljam iza sebe usustavljenu ustanovu s mladim stručnim ljudima koji znaju posao i ne sumnjam da će Muzeji i galerije Konavala nastaviti ambiciozno. Nadam se da će sljedeći ravnatelj uspjeti s Osnivačem dogovoriti muzeju neophodne prostore za rad, riješiti probleme zgrada koji su u vlasništvu Osnivača, povisiti plaće zaposlenicima muzeja i voditi ustanovu na zadovoljstvo svih u Konavlima - istaknula je Rusković Radonić i dodala:

- Muzeji su srca lokalne zajednice, samo što to svi shvate kad često bude kasno. Ja mislim da smo mi ovih godina probudili našu zajednicu i da nastavljamo dalje zajedno - poručila je ravnateljica MiGK koja je Općinskom vijeću Konavala predložila svoje razrješenje s mjesta na kojem je bila od 2016. godine.

 

 

 

 

 

 

04. svibanj 2024 18:44