StoryEditorOCM
DubrovnikOPASNA CIKLONA LUCE

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 Zatvoren most, ceste u snijegu, pucaju žice dalekovoda...

Piše DV
6. siječnja 2017. - 10:06

Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je jučer više poziva građana vezanih za stanje na cestama zbog snijega koji se zadržao na visinskim područjima.

Snijeg se najviše zadržavao na županijskim i lokalnim cestama na području Grada Dubrovnika i to u selima Pobrežje, Osojnik, Mravinjac, Riđica te Mrčevo, zatim u Općini Konavle u selima na Konavoskim brdima (gornja banda) gdje su zbog puknuća žice od dalekovoda uzrokovane lošim vremenskim uvjetima i dalje bez električne energije, te po cestama na poluotoku Pelješcu.

Dubrovnik ceste, Tehnogradnja i vatrogasci su ralicama uklanjali su snijeg s cesta te  zbog niskih temperatura stalno posipali prometnice da ne dođe do poledice. Zbog olujne bure od 9:40 sati do 11:33 sati je zatvoren most Dr.Franja Tuđmana za prvu skupinu vozila a od 11:33 sati do daljnjega most je zatvoren za sve skupine vozila.

Zbog olujne bure ne prometuje ni zračni promet prema Zračnoj Luci u Dubrovniku. Bura je prouzrokovala i rušenje nekoliko stabala na prometnice koje su vatrogaci uredno uklonili.

03. lipanj 2024 05:08