StoryEditorOCM
DubrovnikImunizacija protiv covida

U našu Županiju stiglo je Pfizerovo cjepivo za djecu: Mato Lakić otkrio nam je koliko je doza raspoloživo i kad se može očekivati početak cijepljenja za najmlađe

Piše B.L.
17. prosinca 2021. - 14:11

U Dubrovačko-neretvansku županiju stiglo je cjepivo za djecu od 5 do 11 godina proizvođača Pfizer-BioNTech. Tu je informaciju potvrdio ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, dr. Mato Lakić.

- Uzeli smo 500 doza zasad, a sad čekamo da se ljudi počnu prijavljivati. Naime, od jedne bočice dobivamo deset doza pa sad čekamo što će reći pedijatri i liječnici školske medicine, koliko ima zainteresiranih roditelja pa ćemo se onda organizirati, kad vidimo koliki je interes. Tko će cijepiti ovisi o odazivu, pretpostavljam da neće biti veliki odaziv tako da ćemo gledati zazvati ljude da dođu jedan dan pa da to obavimo. Naravno, sve ovisi o interesu, izjavio je Lakić te dodao:

- Osobno me nisu zvali roditelji tražiti savjet, pretpostavljam da su zvali druge cjepitelje. Pričekat ćemo ovaj tjedan, a kroz idući ćemo vidjeti na koji način ćemo eventualno cijepiti. Bit će problem ako ih ne bude deset na jednom području, ali svakako da je bolje cijepiti one koje se žele cijepiti. Nismo još dobili nikakve povratne informacije o tome koliko je roditelja zainteresirano, to ćemo znati tek idući tjedan pa ćemo se organizirati. Te podatke prikupljaju pedijatri i liječnici školske medicine, a negdje ih prikupljaju i obiteljski liječnici, tamo gdje nema pedijatara i liječnika školske medicine, na primjer na otocima, objasnio je Lakić.

28. travanj 2024 13:19