StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVILA SE POLEMIKA

Trebaju li patkice biti ponuda na Stradunu? ‘Da mu ne idu, ne bi ih držao‘

Piše D. M. L.
10. travnja 2024. - 12:20

Na fb stranici Gradskog kotara Grad, nakon objave fotografije koju je postavio Marc van Bloemen, razvila se cijela polemika oko butige s patkicama.

Marc je na fotografiju stavio ironični naslov ‘NAPOKON!!! Patke se mogu kupiti i na Stradunu!‘

- Trgovina je uvijek pitanje ponude i potražnje... Ako će netko kupiti gumenu patku za 10€, njegov izbor! Jer ima i skupljih, za slične obožavatelje - jedan je od komentara.

- U mojoj mladosti glavni suvenir bio je drveni magarac i lutke Konavočice - drugi je komentar.

- Te su patkice Lilalu brend, imaju butige po cijelom svijetu i vrlo su popularne. Ne prodaju ih kao suvenir Dubrovnika... A gosti koji ih kupuju vrlo dobro znaju o čemu se tu radi. Ne vidim problem - istaknuo je jedan od komentatora, na koji je dobio i odgovor:

- Problem je što se sve butige ovakve na Stradunu, a trebale bi biti markirane ko svuđe u svijetu, u nas red sladoleda, pekare, trafike pa patkice... U tome je problem.

- A kad će čaplje?

- Takve trgovine imaju i u Veneciji, Rimu itd. Vlasnik očito zna što radi, isto kao i s pirat bombonima. Da mu ne idu, ne bi ih držao, ali sviđalo se nama ili ne, njemu idu! - ustvrdio je čitatelj u jednom komentaru.

- Meni su ove patkice užas i mislim da nikako ne bi trebale bit na Stradunu iako sam takvu butigu viđela i u Veneciji na prestižnoj adresi, odmah pokraj Fondaco dei Tedeschi - nadovezala se druga komentatorica.

- Ako javna uprava i stanovnici grada ne kontroliraju okolinu nastaju nakarade kao ove. Nije sve slobodno tržište, ima uvjeta oblikovanja zgrada i prometa, pa može biti i uvjeta prodaje. Ne možemo kupiti što nam treba za kuću, ali možemo patke i kič tronove. Slobodno tržište ne znači i samovolja trgovaca - mišljenje je u jednom komentaru.

25. travanj 2024 06:58