StoryEditorOCM
DubrovnikRIJEŠEN MISTERIJ

Strašni klaunovi viđeni u Mokošici

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Ilustracija JL
20. listopada 2016. - 14:38

Strašni, tzv. killer klaunovi sinoć su viđeni i u Novoj Mokošici. Kako neslužbeno doznajemo, u srijedu nakon 21 sat policiji je dojavljeno kako su u neposrednoj blizini Osnovne škole Mokošica viđene dvije osobe maskirane u klaunove.
Policija je izlaskom na teren utvrdila kako je dojava točna, a riječ je o dvojici dječaka od 12 i 13 godina maskiranim u klaunove. Utvrđeno je i kako u ovom slučaju nije bilo remećenja Zakona o javnom redu i miru, a kako je riječ o djeci a ne maloljetnicima, policijski su službenici kontaktirali roditelje i nadležne službe.
Nitko još ne može objasniti zašto su se pojavili tzv. "killer klaunovi" te zašto straše i teroriziraju ljude. No, nakon ovog događaja na potezu su ne samo roditelji nego i Centar za socijalnu skrb te obrazovno- odgojne instuitucije.
Iako imamo neslužbeno potvrdu da su 'zastrašivači' učenici Osnovne škole Mokošica, ravnateljica te školske ustanove Petra Đapić je izjavila kako je i ona čula za te glasine ali da nema službene potvrde o tome.
Fenomen klaunova koji straše ljude prvi se put pojavio u SAD-u, a potom se proširio na Veliku Britaniju, Švedsku i Sloveniju. Ovog tjedna viđeni su u Velikoj Gorici i Osijeku, a društvene mreže preplavile su fotografije i svjedočanstva o osobama maskiranim u klaunove koji zastrašuju slučajne prolaznike mašući noževima, palicama i drugim hladnim oružjem. Neki invaziju klaunova povezuju s približavanjem Halloweena.

09. lipanj 2024 00:45