StoryEditorOCM
DubrovnikLAPADSKA OBALA

Saznali smo što i zašto tek sada geodeti mjere kod Marine Frapa Dubrovnik

Piše dv
18. siječnja 2022. - 14:02

Što geodeti i zašto upravo sada mjere na Lapadskoj obali? Naime, jučerašnje premjeravanje priobalnog pojasa uz Marinu Frapa Dubrovnik podiglo je poprilično prašine i dodatno usijalo ionako 'vruće' odnose između dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića i vlasnika marine, Franja Pašalića.

Iz dobro upućenih izvora saznajemo kako je Pašalić angažirao geodete jer su se radovi koje na proširenju Lapadske obale kao investitor izvodi Grad Dubrovnik, ovih dana počeli odvijati na njegovu koncesijskom području koje je na natječaju dobio od Republike Hrvatske. Iz krugova bliskih vlasniku marine, može se čuti kako Pašalić ne namjerava popustiti te će nastaviti voditi pravnu bitku sa Gradom Dubrovnikom jer za taj dio radova, po njegovu mišljenju, Grad nema njegovu suglasnost kao ni suglasnost Republike Hrvatske koja mu je to područje dala u koncesiju.

Podsjetimo, nakon što je Upravni sud u Splitu donio odluku o obustavi radova na proširenju Lapadske obale za koje je Grad Dubrovnik iz EU fondova povukao 70 milijuna kuna, Visoki upravni sud u Zagrebu utvrdio je kako za nju ne postoje zakonske pretpostavke te ju je ukinuo, a radovi su nastavljeni. 

02. lipanj 2024 18:20