StoryEditorOCM
DubrovnikElite Travel širi svjesnost o Down sindromu

Šarene bječve simboliziraju radost i prihvaćanje razlika, nosimo ih kako bismo pokazali podršku osobama s Downovim sindromom

Piše DV
21. ožujka 2024. - 12:49

21.03. je izabran kao Svjetski dan osoba s Down sindromom kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Šarene bječve simboliziraju radost i prihvaćanje razlika. Nosimo ih kako bismo pokazali podršku osobama s Downovim sindromom.

image

Elite Travel povodom svjetskog dana osoba s Down sindromom

Dv/

Cilj ovog dana:

Upoznati javnost s ovim poremećajem: Informiranje o Down sindromu i njegovim karakteristikama pomaže u razbijanju predrasuda i stigmatizacije.

Potaknuti poštivanje prava osoba s Downovim sindromom: Svi ljudi, bez obzira na genetičke razlike, zaslužuju jednaka prava i mogućnosti.

Proizvesti razumijevanje i podršku: Društvo se mora truditi uključiti osobe s Downovim sindromom u sve aspekte života.

Poboljšati položaj osoba s Downovim sindromom: To uključuje poboljšanje dostupnosti obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene skrbi i drugih usluga.

image

Elite Travel povodom svjetskog dana osoba s Down sindromom

Dv/

Osobe s Downovim sindromom su topli, dobrodušni, vedri, veseli i komunikativni. Mogu biti kreativni i lako se uklapaju u svoje okruženje. No, čitav život im je potrebna određena razina podrške i pomoći.

Naša je odgovornost da im pružimo tu podršku i omogućimo im da iskoriste svoj puni potencijal.

ELITE TRAVEL promiče prihvaćanje osoba s Downovim sindromom!

26. travanj 2024 15:59