StoryEditorOCM
DubrovnikTKO ĆE ZASJESTI?

Raspisana dva mjesecima iščekivana natječaja, jedan za pročelničko mjesto u gradskoj upravi i drugi za direktora dubrovačkog TZ-a

Piše Silvia Rudinović
15. travnja 2022. - 11:18

Grad Dubrovnik je raspisao javni natječaj za pročelničko mjesto u Upravnom odjelu za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Grada Dubrovnika. Među ostalim uvjetima, traži se magistar ili stručni specijalist pravne ili ekonomske struke s najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

image

Marijeta Hladilo, Grad Dubrovnik

Tonći Plazibat/cropix

Natječaj je objavljen 13. travnja, a rok za prijavu je osam dana od objave. U ovom mandatu gradonačelnika Mata Frankovića, odjel je vodila Marijeta Hladilo kao službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova radnog mjesta pročelnice. U prošlom mandatu, Hladilo je bila pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika kojeg sada vodi Ivana Brnin.

Raspisan je i od početka godine iščekivani natječaj za mjesto direktora Turističke zajednice grada Dubrovnika. Kako smo već pisali, po Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma sve turističke zajednice, uključujući i krovnu organizaciju HTZ, do lipnja moraju raspisati natječaj za nove direktore. Sukladno zakonu, direktori TZ-a se biraju na mandat od četiri godine, a natječaje raspisuju turistička vijeća na čijem čelu sjede gradonačelnici odnosno župani.

image

Ana Hrnić, direktorica TZ Dubrovnik
 

Tonci Plazibat/Cropix

Aktualna direktorica Ana Hrnić dosad se nije izjašnjavala hoće li se natjecati za ovo mjesto. Iz TZ-a su svojedobno kratko uzvratili kako će o tome moći tek kad natječaj bude raspisan, pa, eto, čekamo odgovor.

image

Nikolina Farčić predsjednica CEH-a dubrovačkih ugostitelja

Tonći Plazibat/cropix

Pisalo se, također, o potencijalnim kandidatima pa je tako gradska vijećnica Dustre Ivana Šepak izjavila kako bi joj bila čast to raditi, ali da je to "u nekom dalekom, dalekom razmišljanju“, a Nikolina Farčić, odnedavno predsjednica Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije komentirala je „kako će se ubuduće javljati na sve natječaje koji će izaći za bilo koje poslove i na gradskoj i županijskoj razini“.  

26. travanj 2024 22:15