StoryEditorOCM
DubrovnikU FOTOOBJEKTIVU

Radimir Čačić u điru: Često potegne do Grada, ne samo zbog lijepog vremena

Piše dv
23. listopada 2022. - 14:28

Radimir Čačić, arhitekt, bivši ministar graditeljstva i nekadašnji potpredsjednik Vlade čest je gost Dubrovnika. Naš fotoreporter ‘uhvatio‘ ga je u điru Stradunom sa njegovim stranačkim kolegom Darkom Marinovićem. To što često potegne do grada, nije razlog samo lijepo vrijeme, nego ovaj predsjednik Narodne stranke - Reformisti ima nekretnine upravo unutar povijesne jezgre.

Spomenim, nedavno je morao hitno sanirati svoj derutni objekt u Ulici na Andriji unutar zidina zbog opasnosti koja je prijetila prolaznicima pokraj njegove kuće jer su dijelovi fasade padali na ulicu a prijetile su i kupe s krova. Čačić je svojevremeno pojasnio kako sanaciji nekretnine nije mogao pristupiti prije jer ‘nije dobio upis vlasništva‘, a kupio je pred 25 godina.

I drugi Čačićev objekt, onaj u Zlatarskoj ulici, također je punio medijski prostor. I s tog ruševnog objekta prijetila je opasnost po prolaznike i susjedstvo, pa je vlasniku naložena sanacija koja je i provedena. 

Početkom godine za Dubrovački vjesnik je kazao kako će čim dobije potrebne uvjete od HEP-a, predati zahtjeve za građevinske dozvole i nekretnine konačno privesti svrsi.

02. svibanj 2024 05:15