StoryEditorOCM
DubrovnikUlica Žrtava s Dakse

Projekt uređenja ulice, pješačke zone i kolnog prilaza financirao bi investitor Vile Salvator, gradonačelnik povukao točku do duće sjednice

Piše DV
1. prosinca 2022. - 14:28
Dubrovnik, 121119. Ul. Zrtava s Dakse 8. Vila Salvator petnaestsobna samostojeca katnica stambene povrsine 464,90 cetvornih metara s podrumom te pripadajucim zemljistem od 676 cetvornih metara, prodana za milijun eura.Bozo Radic/Cropix/Cropix

Prijedlog zaključka kojim se daje suglasnost investitoru ANNA NAVIS d.o.o. na iskazanu namjeru financiranja troškova rekonstrukcije dijela ulice Žrtava s Dakse i parka s javnim parkiralištem i o davanju suglasnosti na tekst Ugovora o načinu financiranja troškova rekonstrukcije izazvao je žestoku raspravu među vijećnicima.

Nikša Selmani je započeo molbom da gradonačelnik razjasni o čemu se ovdje radi.

-Vlasnik Vile Salvator ne može graditi izvan zadanih gabarita, ali to se nas ne tiče, jer to je zadano. Investitor hoće urediti ulicu Žrtava s Dakse koja je u očajnom stanju. Kraj nje je prilično veliki park, a ovim projektom uređenja dobio bi se i kolni prilaz, a vlasniku je upravo to taj benefit. Ima problema sa susjedima, morat će se s njima uskladiti, to nije na nama." - rekao je gradonačelnik Franković.

Vijećnik Selmani pokušao je razriješiti nedoumice oko ove ulice koja je za stanare jedina komunikacija s jedne i druge strane ulica i puteva. Tim projektom ‘uređenja‘ gubi se pješačka zona, za koju je gradonačelnik rekao da će ići kroz park.

-Mislim da je dobro da se park prereže upola i da vila Salvator dobije prilaz, a pješaci ništa neće izgubiti-  rekao je vijećnik Vlahušić. 

image

projekt investitora Anna Navis, vlasnika Vile Salvator o rekonstrukciji ulice Žrtava s Dakse

Dv/

SJG-ovi Capor i Selmani i dalje inzistiraju da je fotografija projekta falsifikat te da se gubi pješačka komunikacija, dok investitor dobiva kolni pristup. S tme se složio i MOST-ov Kristić dodajući kako zakonski vlasnik vile Salvator ne može dobiti kolni prilaz.

-Mi mu to ovime omogućujemo, a on to može kasnije prodati, utržiti, ne znam. On definitivno ima namjeru rušiti zgradu, a mislim i da je odluka preuranjena."

-Investitor ne može ostvariti problem nedostajćih parking mjesta, sam ih mora riješiti, a mi ovdje planiramo izgradnju za stanovnike, projekt je vrijedan 650 tisuća kuna. Ovo je dobro za grad i građane, možemo ga sami financirati, ali ovo je kvalitetno uređenje jednog prostora." - dodao je Franković.

-Mislim da smos e složili da ne ostaje sve identično, ovo nije planirano prema GUP-.u. Ovdje Grad sređuje investitoru kolni pristup ne bi li vlasnik na 5 metara riješio svoje parkiranje direktnim ulazom. Ako ostaje ovakvo prometno rješenje investitor bi imao teškoće vozeći na rikverc do semafora, o strojevima za rušenje da ne govorimo. Mi sad kao grad činimo sve da asistiramo investitoru po cijenu kvalitete života stanara i cijelog susjedstva koje postaje prometna ulica, a stanari očito s tim imaju problem." - rekao je Capor.

Investitor je dobila prometne uvjete za ovu zgradu, to nije sporno, rekao je Franković, ali "ja ću ovu točku sad povući, a onda ću direktno pitati stanovnike što oni misle, je li ovo bolje i napravit ćemo ono što oni misle. Ako im je ono super, nek im to bude".

 

26. travanj 2024 13:46