StoryEditorOCM
Dubrovnik‘SAMO ME ZANIMA TKO JE OVO DOZVOLIO‘

Opasnost velika kao sedam smrtnih grijeha: u istoimenom naselju ‘izrasli‘ metalni stupići, nekog bi mogli koštati glave

Piše DML
9. srpnja 2023. - 16:50

- Samo me zanima koji prometni stručnjaci su stavili i dozvolili željezne stubove s lancem ispred Studenca i smeća u naselju Sedam smrtnih grijeha. Kad se dogodi tragedija, kasno je. Postoje gumeni stupići koje su stavili sto metara ispod na pješačkom i skroz su ok i nisu opasni po život sudionika u prometu - upozorio je poznati dubrovački automobilist Maro Franić na svom fb profilu.

image

Gumeni stupići nisu opasnost za vozače, a štite pješake

Maro Franić/

Dobronamjernom komentaru priložio je i fotografije, na kojima možete konkretno vidjeti o kakvoj se opasnosti radi. Kao dugogodišnji, mnogim nagradama ovjenčani automobilist, Franić jako dobro zna što govori jer mu je cesta ‘drugi dom‘. 

Stupići ‘malo bacaju‘ na slučaj željeznih šipki u Vrbici uz magistralu i genijalca koji ih je ondje (p)ostavio, na koje je u siječnju upozorila Udruga Sigurnost u prometu. U nepreglednom zavoju izvođač radova je na obližnjem gradilištu uz sami rub ceste postavio kamene zapreke na kojima su prema magistrali stršali željezni šiljci dužine do pola metra. Malo je reći ‘genije‘, ali kako je cijela stvar odmah objavljena u brojnim medijima, šipke su brzo uklonjene.

03. svibanj 2024 16:00