StoryEditorOCM
DubrovnikVijećnička pitanja

Oko HEP-ovog prostora DVD-a Komolac u tijeku su istražne radnje, Franković poručio Caporu: ‘Da sam ja tako radio bez ugovora, vi biste me već prijavili!‘

Piše DV
12. srpnja 2023. - 09:48

Građani Komolca ponadali su se temeljem vaših riječi na sjednici Vatrogasne zajednice, da će Grad otkupiti prostor u kojem djeluje DVD Komolac, u njega su uložili milijune kuna rada i opreme. Hoće li Grad ispuniti ono što ste najavili, otkupiti prostor i osigurati neometano djelovanje DVD-a jer već sad stižu najave iz HEP-a da će ih istjerati, a za njih povoljnijeg prostora nema. Iznos je 800 tisuća kuna, a to je višestruko manje nego vrijednost opreme koju su članovi uložili. Ostaje li DVD u postojećem prostoru i hoće li ga Grad temeljem ugovora Vodovoda i HEP-a otkupiti - pitao je SJG Đuro Capor.

-Drugo pitanje je nedavno izdana dozvola za hotel Sumratin. Dozvola je izdana po starom GUP-u s neprimjerenom katnosti. Do kojih je to promjena došlo da su se stavovi Grada vezano za projekt promijenili, je li istina da je Grad česticu u svom vlasništvu prodao ne bi li pomogao investitoru da poveća volumen i izgrađenost hotela?" - pitao je Capor.

-Očito vas do kraja nisu izvijestili što je bilo na sjednici DVD-a. Istovremeno sam rekao da je navedeno boravljenje DVD-a Komolac kao ulaganje Grada i Vodovoda u taj prostor koji je u vlasništvu HEP-a, predmet istražnih radnji. Nevjerojatno je da sebe predstavljate legalistom a pitate za nešto što je pitanje legalnosti. Da sam ja bez ugovora ulagao u tuđi prostor i išao legalizirati tuđi prostor, HEP-ov, vjerojatno bi, ako ne vi ovdje, neki drugi dušebrižnici već bili podnijeli kaznenu prijavu protiv mene. Da bi netko nešto kupio drugi bi to trebao željeti prodati. Oko Sumratina, investitor je napadao Grad jer mu nije bilo sve po volji, ali izvijestit ću vas pisano da bi vi bili zadovoljni - odgovorio je gradonačelnik.

-To da se DORH ili USKOK ili tko već pojavio oko poslova Grada ili pročistač nije vas nikad dosad spriječilo da poslove bitne za grad dovršite. Jeste li vi osobno ili Grad otkupiti prostor od HEP-a po ugovoru sklopljenom 2012. Zamolio bih vas u vezi Sumratina niste odgovorili na pitanje jeste li prodali manju česticu zemlje koju je investitor pridodao svojoj građevinskoj parceli za izgradnju hotela.- dodao je Capor. 

05. svibanj 2024 18:13