StoryEditorOCM
DubrovnikVELIKI KOMUNALNI ZAHVAT

OBORINSKA ODVODNJA I JOŠ PONEŠTO Što će Strabag sve raditi u Ulici kardinala Stepinca

10. studenog 2019. - 11:04
Tvrtka Strabag u susradnji s dubrovačkim Vodovodom gradit će kolektor oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca.

Ugovorom koji su prije nekoliko dana potpisali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik d.o.o. Lukša Matušić i direktor tvrtke Strabag d.o.o. Veljko Nižetić predviđena je također i rekonstrukcija javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u dijelu te ulice.

Projekt je vrijedan 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a novi oborinski kolektor bit će dužine 785,65 metara, i protezat će se od Ulice Petra Svačića do Pošte Lapad. Novi sustav trebao bi se spojiti na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad, a kapacitetom je predviđen za prihvat ovih voda.

Ovaj dio ulice ostaje u postojećoj širini, no Gradsko vijeće Dubrovnika na sjednici u ponedjeljak izmijenilo je i GUP kako bi se Ulica kardinala Stepinca od Ulice Petra Svačića prema Hotelu Neptun mogla i proširiti i napraviti nogostup. Dogradonačelnica Dubrovnika Orlanda Tokić kaže kako očekuju da će nakon planske dokumentacije i za to proširenje biti ishođena građevinska dozvola, dok završe radovi u prvom dijelu Ulice.

Ulica kardinala Stepinca, izuzme li se još uvijek zbog opasnosti od urušavanja zatvorena Ulica bana Josipa Jelačića i Lapadska obala sigurno je najlošija i najgora ulica u Dubrovniku, bez nogostupa i bez adekvatne javne rasvjete i odvodnje.
Osim što je iznad nje proteklih desetljeća izgrađeno stotinjak novih stanova, a kod Ulice Petra Svačića upravo raste nekoliko novih velikih zgrada, pa je gust i promet, na nju se osim stanovnika koji žive u ovoj ulici odnosno iznad nje, spajaju i brojni hotelski objekti. Nije rijetko da se kroz ovu tjesnu i jednosmjernu ulicu ljeti jedva probijaju autobusi, pa se za nadati kako će se ovim projektom urediti nužni nogostupi.

- Strabag je službeno uveden u posao prošlog tjedna, a sada je dužan u roku od dva tjedna predati dinamiku izvođenja radova i privremenu prometnu regulaciju jer će se ulica segmentno zatvarati, a dio na kojem se ne radi puštat će se promet dvosmjerno.
Očekujem kako će radovi početi sa strane od Ulice Petra Svačića, a pitanje je što će se naići kada se cesta otvori, je li ispod stijena, hoće li biti velike buke, međutim, izvođač je velika tvrtka pa očekujemo da će sve ići kako je planirano. Vidjet ćemo točno sve kada izvođač dostavi dinamiku radova - govori dogradonačelnica Tokić.

Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta. Predviđeno trajanje radova je pet mjeseci nakon uvođenja izvođača u posao.
 
15. lipanj 2024 15:20