StoryEditorOCM
DubrovnikNa prijedlog građana

Obnavlja se društveni dom u Mrčevu

Piše DV
15. svibnja 2024. - 12:14

Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju brojnih projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun, a koje su građani izabrali u 2023. godini kroz projekt participativnog budžetiranja. U Mrčevu je tako u tijeku obnova krova na bivšoj Osnovnoj školi Mrčevo koji građani koriste kao društveni dom.

U obuhvatu projekta kojim je predviđena cjelokupna obnova krova, demontirat će se postojeći pokrov, stare letve, dotrajali limeni opšavi i vertikalni oluci. Pregledom stanja krovne konstrukcije utvrdit će se stanje nosive drvene krovne konstrukcije te će se sukladno procjeni statičara, izvršiti i zamjena dotrajalih drvenih rogova i greda te po potrebi ostalih elemenata nosive krovne konstrukcije.

Nakon sanacije nosive krovne konstrukcije ugradit će se daščana oplata, krovna folija, letve i pokrov od kupe Mediteran. Postojeći betonski krovni kanali za prihvat oborinske vode sanirat će se reparaturnim mortom, sa unutarnje strane izolirati hidroizolacijom na bazi polimercementa te će ugraditi i nove vertikalne olučne cijevi. 

Ugovorena vrijednost radova je 42.076,90 EUR bez PDV-a, a radove izvodi tvrtka Lapad graditelj d.o.o. 

Podsjetimo, u sklopu participativnog budžetiranja početkom ožujka krenula je nova linija u gradskom prijevozu „Neboderko“ koja na prijedlog građana, nebodere u Gružu povezuju s poslovnim centrom grada. Projekt Participativno budžetiranje pokrenut je 2023. godine s ciljem razvoja participativnog proračuna i uključivanja građana Dubrovnika u proces donošenja odluka u svojoj sredini. Sudjelovalo je 1144 građana koji su birali između 131 projektna prijedloga, a odabranih 25 u procesu je realizacije.

27. svibanj 2024 22:45