StoryEditorOCM
DubrovnikKazališni ‘statičari‘

Neslužbena kritika Igrama: "Zašto KMD ne bi bio stalni sudionik Dubrovačkih ljetnih igara? Pa draže nam je vidjeti svoje, ako već možemo!"

Piše DV
2. lipnja 2022. - 13:10
DV Dubrovnik, 100122. Portret za razgovor s Polom Tisljaricem Na fotografiji: Kazaliste Marina DrzicaBozo Radic/Cropix

Pohvale Paolu Tišljariću, pokazao je da zna kako se teatar kao jedna kulturna ustanova vodi, u dobrim i lošim vremenima - ujedinjeno je mišljenje vijećnika Gradskog vijeća, a osim na rad kazališta, vijećnici su se osvrnuli i na nadolazeće Dubrovačke ljetne igre u kojima su dubrovački glumci, odnosno glumci KMD-a, de facto statisti, dok su uloge rezervirane za gostujuće glumce.

-Pohvaljujem sve, ali predlažem da se malo porazmisli zašto se u Igre ne bi moglo uključiti i kazalište. Ako su tu kao stalni sudionici i Linđo i Kolarini i Dubrovački simfonijski orkestar, zašto se dio repertoara ne bi mogao izvoditi, ako ćete, i u Kazalištu? Pa naši su glumci uglavnom ako i dobiju kakvu ulogu 'statičari', a mislim da to ne mora tako biti" - rekao je DUSTRA-in Željko Raguž.

S njime se složio i gradonačelnik Mato Franković, poručivši ravnateljici DLJI kao i ravnatelju KMD-a da bi bilo dobro to tako i organizirati jer takvo nešto već su predlagali ministrici kulture.

Paolo Tišljarić uživa veliko povjerenje vijećnika zbog dosadašnjeg vođenja KMD-a, a jedinu 'packu' dobio je od vijećnika Markovića koji se požalio na psovke u jednoj od predstavi.

-Ispričavam se što rijetko dolazim jer redovito dobivam pozivnice za predstave ali ne stignem. Ono što bih molio da se korigira jest to što je u jednoj predstavi na kojoj sam bio, u sat i 15 minuta jedno pedeset puta su opsovali boga. To nema veze s umjetnošću nego s primitivizmom, pa molim da se to ubuduće korigira." - poručio je Marković.

27. travanj 2024 11:24