StoryEditorOCM
DubrovnikONLINE ŠKOLA

Mogu li djeca u samoizolaciji sudjelovati na učeničkim natjecanjima?

Piše SR
23. ožujka 2021. - 11:14

Učenici osnovnih i srednjih škola ovih dana nisu zakinuti samo za nastavu uživo, susrete s učiteljima, nastavnicima i prijateljima iz razreda, nego i 'normalno' sudjelovanje u učeničkim natjecanjima. Kako kod učenika i roditelja postoje nedoumice, mogu li djeca sudjelovati na natjecanjima iz različitih predmeta ako im je propisana samoizolacija jer je netko u obitelji ili od kolega iz razreda zaražen virusom SARS-CoV-2, iz Dubrovačko-neretvanske županije koja je osnivač dijela osnovnih i svih srednjih škola, uputili su na smjernice Agencije za odgoj i obrazovanje.

Školske razine natjecanja održavanju se u matičnim školama učenica i učenika koji su prijavljeni za pojedino natjecanje ili smotru, sve prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Županijska natjecanja održavanju se u školama koje su domaćini.

"Svim učenicima kojima je na dan pojedinog natjecanja izrečena mjera samoizolacije/izolacije imaju pravo sudjelovati na natjecanju u online okruženju. U navedenom slučaju, učenicima se na službeni mail ime.prezime@skole.hr dostavlja ispit, učenici moraju biti nadgledani putem kamere od strane člana povjerenstva, nakon završetka pisanja učenik sken ispita dostavlja povjerenstvu na službenu adresu s koje je učeniku poslan ispit", stoji u smjernicama za provedbu natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj 2020./2021. godini.

Na taj način izvrsni učenici neće biti zakinuti za svoje pravo na sudjelovanje u natjecanju.

20. rujan 2024 08:28