StoryEditorOCM
DubrovnikOdobrena koncesija

Jedan od najljepših otoka u našoj Županiji dobiva veliko ribogojilište: Orade, brancini i hame putovat će od Prevlake do Trogira, pa i dalje

Piše G.B.
19. veljače 2024. - 20:59

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić potpisao je u palači Ranjina ugovor o koncesiji s direktorom tvrtke Riba Mljet Alenom Krkićem.

Riječ je o ugovoru koji stiže nakon Odluke o dodjeli koncesije koju je donijela Županijska skupština. Koncesija je Ribi Mljet dodijeljena na deset godina za uzgoj ribe na površini od gotovo 54 tisuće metara četvornih.

Prostornim planom županije predviđeno je još ribogojilišta, što će osigurati daljnji razvoj ove djelatnosti.

Direktor Ribe Mljet Alen Krkić zahvalio je županu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na pružanju prilike i podršci.

- Susreli smo se u svom poslovanju s brojnim izazovima, ali mislim da sada poslujemo odlično. Većinu svojih proizvoda plasiramo na tržište od Prevlake do Trogira, poručio je Krkić, govoreći o pogonu kojemu je težište za ovrati, brancinu, te hami.

Mljetski načelnik Đivo Market izrazio je zadovoljstvo razvojem ribogojilišta koje nema izravne veze s turizmom, a iznimno je gospodarski perspektivno:

- Riba je iznimno visoke kvalitete, u općini smo jako zadovoljni proširenjem obuhvata ribogojilišta, jedino bismo voljeli da ima dovoljno radne snage. Riba Mljet je 2016. ribogojilište iz zaštićene uvale Sobra preselila s vanjske strane, u Mljetski kanal, što je pozitivno utjecalo na porast proizvodnje – kazao je Market.

01. svibanj 2024 15:44