StoryEditorOCM
DubrovnikAGLOMERACIJA

Iako se za Dubrovnik radi o strateški važnom projektu, pitali smo Vodovod hoćemo li preko ljeta imati fekalije u moru zbog gašenja pumpi

Piše mrk
31. ožujka 2023. - 19:41

Dubrovački Vodovod radi na sve strane. Gotovo nema dana bez obavijesti o planiranim radovima i popravcima vodovodnih cijevi ili odvodnje. Upravo traju radovi na sanaciji kolektora javne odvodnje u Ulici Iva Vojnovića, a zbog izvođenja tih radova  tri tjedna je bio najavljenih povremenih prekida rada kanalizacijskih crpnih stanica Pile i Libertas. Radilo se i u Hladnici i u Župi, kopa se i na Babinom kuku, dogodi se ponegdje i izvanredni posao zbog puknute cijevi,  a iako su radovi koje Vodovod obavlja na odvodnji nužni – nikome baš nisu i ugodni zbog smrada.  Mnogi se zato pitaju hoće li se radovi na kolektorima i crpnim stanicama odvodnje obavljati i usred ljeta, pa da preljevi odvodnje, osim što bi na vrućini širili puno gori smrad, dođu i do plaža?

Evo što su odgovorili iz Vodovoda Dubrovnik:

- Vodovod Dubrovnik u sklopu realizacije projekta Aglomeracije Dubrovnik ima u planu rekonstrukciju postojećih kanalizacijskih crpnih stanica. S obzirom na to da će tijekom tih radova povremeno dolaziti do aktivacije incidentnih preljeva, sukladno dinamičkom planu izvođenja radova predmetni radovi neće se izvoditi tijekom ljetnih mjeseci i sezone kupanja.

Vezano za sanaciju kanalizacijskih cjevovoda metodom uvlačenja linera, kakva se trenutno izvodi u dijelu dubrovačkih ulica i za što je potrebno povremeno isključivanje pojedinih crpnih stanica, oni se planiraju završiti tijekom travnja – odgovara Tihomir Matić, iz odnosa s javnošću Vodovoda Dubrovnik.  Dodaje i kako je s „ciljem osiguravanja da turistička sezona prođe u najboljem mogućem redu, Vodovod tijekom zime pokrenuo godišnji pregled i preventivno održavanje svih hidrotehničkih objekata i kritičnih dijelova mreže, a isti će biti dovršen do početka sezone kupanja, poručuju.

 Treba dakle još malo strpljenja s radovima na odvodnji kako bi kupališna sezona prošla bez puknutih cijevi i, kako kažu u Vodovodu, incidentnih preljeva.

26. travanj 2024 19:14