StoryEditorOCM
DubrovnikNOVI TREND

Hoćemo li na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara umjesto vatrometa na nebu gledati ovako nešto? Zanima nas što bi vi više željeli?

Piše dv
29. travnja 2023. - 10:47

Stanovnici Londona mogli su iznad rijeke Temze svjedočiti vrlo neobičnom prizoru - ljubičasti QR kod obasjavao je nebo, bez očitog objašnjenja o čemu je riječ.

Nekoliko stotina dronova formiralo je kod, a rasporedili su se u nekoliko oblika prije nego što se na nebu pojavila velika slika koda koju je bilo moguće skenirati. Prizor je lebdio na nebu oko 20 sekundi.

Kod je vodio na stranicu marketinškog članka za osiguravajuće društvo Beazley.

Iz Beazleyja su za Business Insider u četvrtak priopćili da su dronovi - njih 400 - bili na nebu zbog privatnog domjenka u Magazine Londonu, prostoru pokraj rijeke.

Iako su uzvanicima događaja prizori na nebu imali smisla, drugi ljudi koji su vidjeli dronove, bez ikakvog znanja o pozadini priče, ostali su u čudu gledajući svjetlost na nebu.

Beazley je rekao da je sinoćnji show dronova na nebu najveći koji su organizirali za privatni događaj.

Također su u priopćenju za medije poslali nekoliko lijepih fotografija formacije dronova.

Show dronova na nebu iznad Temze nije se dogodio prvi puta, ali je u prijašnjim slučajevima obično bilo riječi o obilježavanju Nove godine, donosi Jutarnji list

Hoćemo li ovako nešto gledati i na nebu iznad Dubrovnika kada se budu otvarale ovogodišnje Dubrovačke ljetne igre? Podsjetimo dubrovački gradonačelnik Mato Franković nakon dočeka Nove godine najavio je kako je to posljedni vatromet u Dubrovniku. 

image

Vatromet nakon svecanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara

Tonci Plazibat/Cropix

-Ovo je posljednji vatromet u Dubrovniku. Od 1. siječnja pa na dalje, u Dubrovniku više neće uopće biti vatrometa, neće biti dopušteno na privatnim zabavama ni svadbama, nikome. Bit će zabranjeno izvođenje vatrometa. Postoje novi, moderni i zanimljivi sustavi svjetlosnih efekata. Vjerujem da ćemo već za otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara svjedočiti spektaklu s dronovima - najavio je tada gradonačelnik.

06. svibanj 2024 03:51