StoryEditorOCM
DubrovnikPrilagodba orara

Hoće li biti operacija u dubrovačkoj bolnici na dan izbora? Ravnatelj Bekić: ‘Dogovorili smo kako ćemo raditi da pacijenti ne pate, evo kako...‘

Piše Gabrijela Bijelić
26. ožujka 2024. - 21:44

Opća bolnica Dubrovnik radnim vremenom prilagodit će se datumu parlamentarnih izbora u srijedu, 17. travnja, potvrdio nam je ravnatelj te ustanove dr. Marijo Bekić.

- Dobili smo naputak Ministarstva zdravstva vezano za datum izbora, zato će se raditi kao vikendom. Pacijentima će biti odgođeni zahvati i pretrage tog dana, međutim dao sam naputak Centranom naručivanju da naprave sve kako bi se taj pomak u terminima mjerio danima. Nešto se u dogovoru s voditeljima bolničkih odjela može napraviti prije, a nešto nakon dana izbora kako pacijenti ni u čemu ne bi bili oštećeni. Isto kao za polikliničke preglede stojimo i s operativnim zahvatima, bit će odgođeni ako nisu hitni.

image

Opća bolnica Dubrovnik

Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Na kolegiju s voditeljima odjela komunicirat ćemo taj naputak, a o odluci će tijekom današnjeg dana i sutra biti obaviješteni svi odjeli – potvrdio je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić. Dodao je kako su u dubrovačkoj bolnici neslužbenu informaciju o ‘izbornom radnom oraru‘ imali iz zagrebačkih ustanova, ali do dolaska službenog naputka nisu htjeli ništa prejudicirati.

Sliejdom ravnateljeve izjave, iz dubrovačke Opće bolnice objavili su kako je, sukladno Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor na dan provedbe izbora, 17. travnja 2024., neradni dan. Pritom navode da su hitne službe dostupne 24 sata.

image

Laserska operacija vena u OBD

Opća Bolnica Dubrovnik/

- Predmetnog dana polikliničke ambulante neće raditi, a pacijentima koji imaju zakazane preglede za navedeni dan bit će osigurani novi termini, izvijestili su iz Opće bolnice Dubrovnik odgovarajući tako na neodumice koje su se proteklih dana pojavile zbog rada ambulanti i odvijanja zakazanih operacija tijekom provedbe parlamentarnih izbora u srijedu, 17. travnja.

 

 

26. travanj 2024 02:04