StoryEditorOCM
DubrovnikPrijetio smrću i vrijeđao

Daniel Lujo novinarima Dubrovačkog: Nemojte da vam ja glavu izbrišem..ebem vam mater novinarsku

Piše Jadran Kapor
17. travnja 2024. - 19:39

Osoba koja se na Facebooku predstavlja kao Daniel Lujo, danas je u 12.33 sati prijetila smrću novinarima Dubrovačkog vjesnika riječima (citat je doslovan, s pravopisnim greškama): - Ljepo ovo izbrisite da vam ne bi ja glsvu izbriso. Jebem vam mater novinarsku.

Danielu smo ponudili da se za pola sata nađemo u policiji da bi tamo riješili eventualne nesporazume. Iako rubno pismen, Daniel Lujo je shvatio što smo mu rekli, te ponovio da ga nije briga hoćemo li ga prijaviti, što dodatno ukazuje na njegovu namjeru. Jasno mu je rečeno da urednik prijetnju smatra životnom ugrozom, te je dužan reagirati u zaštitu života svojih novinara. Također, ne može previdjeti ni uvredu svim novinarima njegove redakcije.

image

Daniel Lujo novinarima Dubrovačkog

Nešto kasnije očito mu je "počelo svitati", pa je napisao: Nisam nikome prijetio netko mi je možda upao u profil. Riječ "možda" upućuje na, laički i možda pogrešan zaključak, da naš dobri Danijel ne pamti dulje od vinske mušice. Nije siguran je li mu prije par minuta netko upao u profil na facebooku ili je prijetnju i uvredu ipak, možda, sam napisao. U ostatku svoje korespondencije složio se s navodnim upadačem u njegov profil, što daje naslutiti da je lažov.

image

Daniel Lujo novinarima Dubrovačkog

Izvjesni Daniel Lujo svom profilu ima nekoliko stotina "prijatelja", dakle osobe koje poznaje pa ih eventualno može ugroziti ili nagovoriti da ugroze nekog drugog. Novinari Dubrovačkog vjesnika stoga razumiju da je javnost njihov najsnažniji zaštitnik, pa će ovakve i sve buduće prijetnje i uvrede koje smatra ozbiljnima ne samo prijaviti policiji, nego i javno objaviti kako bi sve oko sebe upozorili na nasilne osobe poput ove.

A budući da ne novinarima spomenuo majku, njegovoj želimo puno ljubavi i boljeg sina. Ovaj joj nije bio baš neki zgoditak.

23. travanj 2024 22:19