StoryEditorOCM
DubrovnikJe li nam Pelješki most konačno skratio muke s paketima?

Čuj to?! Hrvatska pošta najavila Dubrovčanima da će im od danas paketi stizati jednako brzo kao i svima ostalima. Živi bili pa vidjeli!

Piše DV
1. rujna 2022. - 15:15

"Korisnici usluge brze dostave Hrvatske pošte Paket24 s područja Dubrovačko-neretvanske županije od 1. rujna 2022. mogu slati i primati pošiljke s rokom uručenja idućeg dana. Gradnja i otvaranje Pelješkog mosta omogućili su kraće vrijeme prijevoza pošiljaka do krajnjeg juga Hrvatske, a u mjesec dana otkako je most otvoren, vozila brze dostave Paket24 njime su prošla više od 300 puta." - pišu nam u priopćeju iz Hrvatske pošte. A mi jedva čekamo provjeriti je li to baš tako.

Dodaju i kako je Paket24 jedina usluga brze paketne dostave koja ‘ravnomjerno pokriva cijeli teritorij Republike Hrvatske i jamči uručenje pošiljaka idući dan u više od 200 mjesta, a od danas tu mogućnost imaju i stanovnici ovih naselja: Cavtat, Dubrovnik, Gruda, Mlini, Metković, Mokošica, Opuzen, Ploče, Slano i Zaton Veliki. Pošiljke iz najvećih svjetskih i domaćih e-trgovina stizat će u ta naselja jednako brzo kao, npr. u Zagreb, Split, Osijek ili Rijeku.‘, pišu iz Hrvatske pošte koja, budimo iskreni muku muči s dostavom i najobičnijeg pisma na razdaljini od kilometra, a obzirom da činjenicu da pismo iz Dubrovnika ide prvo za Split pa se onda vraća u Dubrovnik, molimo boga da to tako ne bude i s paketima odnosno ovom, kako kažu iz Pošte ‘brzom‘ uslugom. Stanovnici krajnjeg juga odavno su već naučili da im paketi toliko kasne da na njih i zaborave, a iz HP-a spominju i paketomate koje su u Gradu postavili na dvije lokacije, na jednoj lokaciji u Župi dubrovačkoj te na Korčuli.

"Osim isporuke na adresu ili u poštanski ured, korisnici svoje pošiljke Paket24 mogu primati i slati putem paketomata, novoga dostavnoga kanala Hrvatske pošte. Trenutačno je postavljeno više od 150 paketomata diljem Hrvatske, uključujući i otoke Brač, Lošinj, Korčulu, Krk i Pag. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji paketomati su postavljeni na četiri lokacije (Kralja Tomislava 7, Dubrovnik; Vladimira Nazora 2C, Dubrovnik; Tomislava Macana 12, Čibača; Ulica Ante Starčevića 6, Korčula). U tijeku su radovi na postavljanju paketomata u Pločama i Metkoviću. Dostavna mreža paketomata Hrvatske pošte bit će kompletirana nakon postavljanja tristotog paketomata."

Živi bili pa vidjeli!

02. svibanj 2024 08:05