StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvomožda niste znali

Provjerite smijete li u trgovinama uzeti praznu kartonsku kutiju, ali i zbog čega možete biti optuženi za krađu

Piše dv
25. travnja 2023. - 10:53

Često se događa da kupimo više nego smo planirali, pa je prazna kartonska kutija idealna za prenošenje spenze. No smijemo li uzeti kutiju? Razni trgovački lanci imaju različita pravila, a Fenix je u nekim provjerio što kupac smije, a što ne smije raditi i zbog čega može čak biti optužen za krađu.

Postoje pravila ponašanja u supermarketima i diskontima poput Lidla i Kauflanda koja rijetko tko zna. Mnogi kupci zbog nepoštivanja propisa budu čak i kazneno gonjeni. Na primjer, voće i povrće treba dodirivati ​​vrlo pažljivo. Svatko tko otvori pakiranje keksa ili kuša grožđe počinio je krađu. Naime, čak i ako je roba već u kolicima ili košari za kupnju, još uvijek pripada trgovcu dok je kupac ne plati. Ali što je s praznim kartonskim kutijama,treba li ih također tretirati kao vlasništvo supermarketa?

- Želimo da naši kupci imaju ugodno i jednostavno iskustvo kupnje u našim poslovnicama. Stoga kupci prazne kutije mogu koristiti i kao pomoć pri transportu prilikom kupnje u poslovnicama. Nije potrebno dopuštenje za korištenje od strane djelatnika - rekao je glasnogovornik Lidla za Fenix.

03. srpanj 2024 04:11