StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTZ grada Dubrovnika u Singapuru

Predstavljena turistička ponudu na vodećem turističkom sajmu u Aziji

Piše dv
20. listopada 2022. - 09:13

Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavlja turističku ponudu grada na sajmu ITB Asia, u Singapuru od 19. do 21. listopada,u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. ITB Asia, vodeći je azijski turistički sajam za azijsko – pacifičku turističku industriju koji okuplja međunarodne izlagače iz odmorišnog i korporativnog turističkog segmenta te se održava zajedno s MICE Show Asia i Travel Tech Asia. Sajam je privukao više od 80 nacionalnih i regionalnih turističkih organizacija, a kao glavna tema ističe se "Turistička industrija na putu oporavka i rasta" te kako ostati konkurentan prateći ključne trendove u turizmu. Događaju prisustvuju izlagači iz svih sektora industrije, uključujuči destinacije, avio prijevoznike, zračne luke, turoperatore i druge iz cijelog svijeta.

Azijsko tržište je od iznimno velike važnosti za Dubrovnik te je ovo sudjelovanje nastavak aktivnosti usmjerenih na azijska tržišta koja su izostala u pandemijskom razdoblju, a riječ je o turistima koji putuju u pred i posezoni te imaju veliki utjecaj na stvaranje Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije. Najpopularnija odredišta u Hrvatskoj za posjetiti su Dubrovnik i Plitvička jezera, a najčešći razlozi putovanja su kulturni faktori kao što su znamenitosti, muzeji, ali i prirodna baština, posebice ona pod zaštitom UNESCO-a.

"Informacije s tržišta pokazuju da zemlje APAC-a (Azije i Pacifika) bilježe veliki porast interesa za putovanja nakon dvije godine potpunog zatvaranja zbog COVID 19, zato je izuzetno važno biti prisutan na tržištu i pokazati im da smo spremni prihvatiti sve turiste koji će doći u Dubrovnik u sljedećoj godini. Riječ je o tržištima koja su nama bila vrlo važna u pre-covid vremenu, a to su Japan, Koreja, Novi Zeland, Malezija, Singapur i Hong Kong. Svi oni su imali velike brojeve prije početka pandemije i radimo na tome da se ti brojevi vrate u najvećoj mjeri već dogodine. " izjavio je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković.

28. travanj 2024 23:57