StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNOVI CERTIFIKAT

Porezna uprava poslala obavijest obveznicima fiskalizacije

Piše PSD.
4. ožujka 2020. - 11:19
Porezna uprava najavljuje svojim obveznicima fiskalizacije da u svibnju 2020. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.
Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 21. svibnja 2020. godine u 5:00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave.
Obveznici će javni ključ novog certifikata moći početi preuzimati prije njegove zamjene, od 30. travnja 2020. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/) ili na internetskoj stranici Porezne uprave.
Porezna preporučava obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju koji koriste i/ili svojoj IT podršci jer će im u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave, biti upitna fiskalizacija računa.
Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršit će se obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr 6. travnja 2020. godine u 16:00 sati gdje će se nadolazeća promjena moći testirati.
Poslužiteljski certifikat testnog sustava moći će se preuzimati s FINA-ine stranice od 2. travnja 2020. godine.
30. lipanj 2024 22:28