StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoUČENJE I UŽIVANJE

Ovakav semestar se samo poželjeti može: ‘ploveći kampus‘ stigao je u Gruž, na brodu ‘World Odyssey‘ okupljeni su studenti iz cijelog svijeta koji putuju i slušaju predavanja...

Piše DV
11. ožujka 2023. - 18:05

Uplovljavanje prvih kruzera siguran je znak približavanja proljeća u Dubrovniku. U grušku luku je tako pristao World Odyssey, manji ploveći hotel pod zastavom Bahama koji je do Dubrovnika svratio u okviru višetjednog obilaska 11 zemalja s tri kontinenta.

Brod je poseban po tome što u okviru programa ‘Semester at sea‘ ugošćuje studente iz različitih zemalja svijeta koji tijekom kružnog putovanja slušaju predavanja, obrazuju se i osnažuju multikulturalnost. Proljetni itinerer, uz Hrvatsku, kroz 106 dana uključuje posjet Grčkoj, Indiji, Jordanu, sjeveru Afrike, prolazak kroz Sueski kanal...

Brod World Odyssey čija se vrijednost procjenjuje na 125 milijuna američkih dolara, izgrađen je prije 25 godina u njemačkom brodogradilištu u Kielu. Kapacitet mu je 636 putnika o kojima brine 280 članova posade. Ima deset paluba, a raspolaže s 318 luksuznih kabina.

Vlasnik World Odysseya je brodarska kompanija Delos Cruise, a plovidbe organizira njemačka putnička agencija specijalizirana za kružna putovanja Phoenix Reisen GmbH.

26. travanj 2024 08:35