StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPROJEKTI LUČKE INFRASTRUKTURE

Ministarstvo dodijelilo 9 milijuna kuna; od rekonstrukcije luka Drače i Trpanj do sanacije pristana na otočiću Ošjak i uređenja cavtatske plaže Žal

Piše dv
21. ožujka 2022. - 15:15

Po završetku Javnih poziva, u Zadru su danas potpisani ugovori o sufinanciranju projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet te ugovori o sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Sukladno Odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, županijskim lučkim upravama s područja Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljena su sredstva u iznosu od osam milijuna i 940 tisuća kuna.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić potpisao je ugovor s ministrom Olegom Butkovićem za sufinanciranje projekta uređenja komunalnog dijela luke Račišće u iznosu od 890 tisuća kuna.

Lučkoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljena su sredstva za tri projekta-dva milijuna i 250 tisuća kuna za Rekonstrukciju luke Drače, a za projekt Sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu 4,5 milijuna kuna. Rekonstrukciju luke u Trpnju, sukladno ovoj Odluci, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancirat će s 1,3 milijuna kuna. Ugovore je s ministrom Butkovićem potpisao ravnatelj Antun Banovac.

Prema Odluci o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, sufinanciraju se tri projekta jedinica lokalne samouprave na području Dubrovačko-neretvanske županije. Općini Orebić dodijeljen je iznos od 527 850 kuna za rekonstrukciju zaštitne ograde plaže Trstenica, Općini Vela Luka 40 tisuća kuna za sanaciju pristana na otočiću Ošjak te Općini Konavle 53 350 kuna za uređenje gradske plaže Žal u Cavtatu.

03. svibanj 2024 00:26