StoryEditorOCM

Kako je Dubrovnik kao najbolja kongresna destinacija ostvario prometa skoro kao 2019.

Piše Maja Rilović Koprivec Foto:
25. listopada 2021. - 19:52

Dubrovnik je nedavno proglašen najboljom kongresnom destinacijom Srednje i Jugoistočne Europe „Meeting Experience Index 2021“ u kategoriji do 1200 sudionika u izboru specijaliziranog časopisa za poslovni turizam Kongres Magazine. Lista najboljih kongresnih destinacija temelji se na složenom sustavu ocjenjivanja koji uključuje čak 75 kriterija. Dodjela nagrada bit će u veljači 2022. u Ljubljani, na sljedećoj Conventi - regionalnom sajmu za kongresnu industriju, a ovakva nagrada u okolnostima globalne pandemije iznimna je jer je ovaj vid turističke najviše pretrpio.

Da je proglašenje Dubrovnika najboljom kongresnom destinacijom ujedno i velika nagrada svim dionicima koji djeluju u poslovnom turizmu naglašavaju i iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. Romana Vlašić, voditeljica Kongresnog ureda i razvoja stranih tržišta ističe kako jeD ubrovnik ovim izborom potvrdio svoju poziciju vodeće MICE destinacije u kategoriji M, do 1200 sudionika.

- Ovo veliko priznanje je nagrada svim dionicima u MICE segmentu, koji su, unatoč otežanim okolnostima i raznim ograničenjima u vremenu pandemije, uspjeli održati visoku kvalitetu ponude i destinacije u cjelini. Potvrđuje izvrsnost i visoku profiliranost destinacije u MICE segmentu, čini nas ponosnim i svakako potiče na nova sjajna ostvarenja uz naglasak na održivom i odgovornom razvoju – navodi Romana Vlašić.

Podsjetimo kako je prvi veliki međunarodni skup ove godine u Dubrovniku je bila ASTA konferencija, na kojoj je sudjelovalo 150 američkih putničkih agenata, čime je poslana snažna poruka o oporavku organizacije poslovnih događanja, ali i o ponovnoj aktivaciji tržišta SAD-a, posebno uspostavom direktnih letova iz New Yorka za Dubrovnik.

image

Foto: Bozo Radic/CROPIX
Bozo Radic/Cropix

- Tijekom posezone u Dubrovniku su održavaju brojne međunarodne konferencije i korporativna događanja, te stručni skupovi, uglavnom do 300 sudionika. Izdvojila bih NEM konferenciju koja ima visok medijski učinak, zatim sjednicu Izvršnog odbora Europske turističke komisije. Prema procjeni hotelskih kuća, ostvarenja u 2021. u MICE segmentu su blizu ostvarenjima iz 2019. – ističe Vlašić te najavljuje M&I Forum za profesionalce u kongresnoj industriji koji će se održati u Dubrovniku u listopadu iduće godine

Dubrovnik je kao destinacija već dugi niz godina jedna od vodećih u kongresnom turizmu i ovo je još jedno vrijedno priznanje koje to pokazuje, ističu i u Valamar Rivieri, čija je MICE prodaja u Hotelu Lacroma koji vodi Marilka Tovarac u pretpandemijskoj godini ocijenjena najboljim kongresnim hotelom, a sadašnja za cijelu destinaciju još je smatraju značajnija.

image
Za ilustraciju 
Vedran Metelko/Cropix

- Priznanje u pandemijskoj godini od posebnog je značaja te ukazuje na to da smo se kao destinacija prilagodili novonastalim okolnostima i trendovima, a vrijeme pandemijes ikoristili na najbolji mogući način za daljnji razvoj kao vodeća destinacija kongresnog turizma – navode iz Valamara.

Valamar u Dubrovniku i ove izazovne godine ostvaruje dobre rezultate MICE poslovanja koji su rezultat kontinuiranog ulaganja u kvalitetu i visoke standarde organizacije poslovnih događanja po kojima je ova vodeća hrvatska turistička kompanija vrlo dobro poznata u Hrvatskoj, a i šire. S velikim zadovoljstvom možemo reći da smo u našim dubrovačkim hotelima već ove jeseni ugostili brojna regionalna i međunarodna događanja, a nastavak trenda prema potpunom oporavku naše industrije očekujemo kroz 2022.godinu – ističu iz Valamar Riviera d.d.

Dodajmo kako su uz Dubrovnik, koji je proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji do 1200 sudionika, proglašene i najbolje destinacije u drugim kategorijama pa je tako Beč proglašen najboljim u kategoriji za više od 2000 sudionika, Tallinn u kategoriji do 2000 sudionika, Bohinj u kategoriji do 700 sudionika, dok je Prag proglašen najboljim u kategoriji „Nova Europa“.

26. lipanj 2024 02:25