StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoJUBILARNI IZBOR

Dubrovnik domaćin dodjele međunarodne turističke nagrade, sudjeluju inozemni novinari, influenceri travel blogeri s čak 15 tržišta

Piše Maja Rilović Koprivec
7. svibnja 2024. - 11:15

Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija domaćini su ovogodišnje jubilarne 20. „Zlatne penkale“, međunarodno prepoznate nagrade koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje priznatim i poznatim inozemnim urednicima, novinarima, travel blogerima i influencerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini.

Tim je povodom za brojne uzvanike, među kojima je 33 inozemnih novinara s čak 15 tržišta, pripremljen bogat program boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i to u razdoblju od 7. do 10. svibnja. Program uključuje obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti grada Dubrovnika, uživanje u pogledu sa Srđa, nezaboravnu vožnju čamcima i photo safari u Opuzenu uz posjet Neretvanskoj kući, obilazak Cavtata, utvrde Sokol grad, kao i starih mlinova Đivanović.

Ipak, središnje događanje ovog višednevnog programa jest svečana dodjela nagrada „Zlatna penkala“, koja će se održati u četvrtak, 9. svibnja s početkom u 18:00 sati u prekrasnom ambijentu kulturno spomeničkog kompleksa Lazareti, gdje će novinarima biti uručena posebna priznanja, kao i Grand prix nagrade za najbolje medijske objave. Nagrade će se dodijeliti u šest kategorija, odnosno za najbolju reportažu tiskanog medija, za najbolju reportažu online medija, za najbolju radijsku reportažu, za najbolju televizijsku reportažu, za najbolji travel blog te za najbolju objavu na društvenim mrežama.

Dodajmo kako će povodom jubilarne 20. „Zlatne penkale“, uz novinare koji će biti nagrađeni u sklopu ovogodišnje dodjele, u cjelokupnom programu sudjelovati i 14 VIP novinara, koji su tijekom posljednjih 20. godina dali svoj poseban obol u promociji hrvatskog turizma u međunarodnim okvirima.

Glavni organizator događanja je Hrvatska turistička zajednica, dok su destinacijski partneri TZ Dubrovačko-neretvanske županije, kao i TZ grada Dubrovnika.

09. svibanj 2024 11:21