StoryEditorOCM

CNN objavio popis najpodcjenjenijih europskih destinacija, nahvalio dalmatinske otoke, a jedan grad posebno istaknuo: ‘Spektakularne plaže, savršeno vino...‘

Piše D.B.
11. studenog 2022. - 22:13

Moglo bi nam dogodine nagrniti još više stranih gostiju. CNN je ovih dana u svojoj rubrici Travel objavio popis 21 zanimljive, ali najpodcijenjenije destinacije u Europi, koje turisti tek trebaju otkriti.

Naravno, piše CNN, užitak je piti kavu na štekatu u Parizu ili jesti tapase u centru Barcelone, ali Europa ima još puno prekrasnih, podcijenjenih mjesta. Pa ako želite posjetiti povijesne, zanemarene gradove ili divlje planinske lance kuda malo turista prolazi, ova 21 europska mjesta sigurno će vas ozbiljno potaknuti za lutanjem, navodi njihov reporter Joe Minihane, prije nego što je počeo nabrajati europske putnicima manje poznate bisere.

Popis je otvorio s Norwichom u Engleskoj, za koji kaže da ima pub za svaki dan u godini i crkvu za svaku nedjelju. Spominje njegovu spektakularnu katedralu iz 1096, očaravajuću srednjovjekovnu arhitekturu i govori da bi bilo zločin ne posjetiti ga prilikom obilaska Velike Britanije.

Dalje niže brojne spektakularne destinacije po Škotskoj, Irskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Rumunjskoj, Grčkoj... a dolazi i do Jadranske obale. Naravno, nije Dubrovnik u pitanju, tko još ne zna za Dubrovnik, štoviše CNN čak blago kritizira činjenicu da je okupiran hordama turista.

- Ljepota Dubrovnika ponekad može biti zasjenjena hordama turista koje okupiraju njegove zidine. Međutim, gore sjevernije, Hrvatska ima jedan predivan grad koji nije preplavljen turistimaa. To je Pula, na istarskom poluotoku, sa svojim otvorenim pogledom na Jadran, rimskim ostacima i spektakularnim plažama. Gastronomska ponuda im se naslanja na talijansku, a lokalno vino je savršeno - piše CNN uz dodatak kako je Istra bila pod Italijom do 1947.

image
Duško Marušić/Cropix
image

Turisti ispred Arene

Duško Marušić/Cropix
image
Duško Marušić/Cropix

Piše i kako općenito Balkan ima što za pokazati, pa tako navodi da bi vrijedilo posjetiti "divlje" otoke duž dalmatinske obale i planinariti po planinskim lancima. Predlaže i posjet glavnom gradu Kosova-Prištini za koju tvrdi da je jako podcijenjena, a posebno hvali kavu u njezinim kafićima.

Cijeli popis pogledajte OVDJE i otpujte. Za početak u Pulu, ako niste dosad.

 

04. svibanj 2024 19:57