StoryEditorOCM
KulturaPonta Lopud 2024.

U jedinstvenom ambijentu plaže LaBaja, RMH hotela Lafodia: I ove godine okupljaju se umjetnici, glumci, redatelji, gledaju se filmske projekcije, organiziraju radionice...

Piše d.v.
6. lipnja 2024. - 13:03

Kreativna platforma Ponta Lopud ovogodišnji umjetnički program započinje ljetnim projekcijama i filmskim razgovorima i radionicama koje će se održati od 27. do 29. lipnja. Time će otok Lopud ponovno postati središnje mjesto umjetnosti i zaljubljenika u kulturu.

Kreativna platforma Ponta Lopud nastavlja s okupljanjima umjetnika, potiče razmjenu znanja i iskustva te donosi atraktivne umjetničke programe za publiku, a ovogodišnji kulturno-umjetnički program otoka započinje trodnevnim ljetnim projekcijama, koje će se održavati svake večeri od 27. do 29. lipnja u jedinstvenom ambijentu plaže LaBaja, RMH hotela Lafodia. Večernji program filmskih projekcija održat će se u suradnji s Kinematografima Dubrovnik. Dnevni program trodnevnog događanja ispunit će edukativne radionice i razgovori o filmu, koje će za mlade filmske umjetnike, odabrane po preporukama mentora i zaslugama u svom radu, održati poznati nagrađivani glumci, redatelji, producenti, montažeri i scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Filmski razgovori i radionice održat će se u posebnom ambijentu Kneževog dvora, Franjevačkog samostana i na drugim odabranim lokacijama koje otok pruža.

„Ponta Lopud povezuje i spaja Lopuđane i zaljubljenike u Lopud sa scenskim umjetnicima kojima ovaj otok daje posebnu inspiraciju u njihovom stvaranju. Suživot otoka Lopuda i umjetnika je neotuđiv; tradicija, netaknuta priroda, kulturna baština i iznad svega ljudi nadahnjuju umjetničko stvaralaštvo od davnina do danas“, istaknula je Tilda Grossel Bogdanović, osnivačica kreativne platforme Ponta Lopud.

Na kreativnoj platformi Ponta Lopud, s Ljetnim projekcijama simbolično će se obilježiti početak ljeta. Ponta Lopud Jazz festival, koji će se na otoku održavati od 29. do 31. kolovoza, zaokružit će ljetnu sezonu 2024. godine i na Lopud dovesti ugledne jazz umjetnike iz cijelog svijeta, koji će razmjenjivati iskustva, svirati i jammati za sve zaljubljenike u jazz glazbu.

„Upravo zahvaljujući angažmanu i podršci otočana, vjernih sponzora i jednog jedinog Ponta Lopud kluba, Lopud nastavlja graditi svoj imidž otoka umjetnosti kao jedinstvena umjetnička oaza koja pruža dobrodošlicu dobronamjernim i kreativnim ljudima“, zaključila je Tilda Grossel Bogdanović, dodajući kako se Lopud nastavlja razvijati kao međunarodno prepoznata kulturno-umjetnička pozornica. Nastaju nove vrijedne inicijative, pa će uskoro uz filmsku i jazz umjetnost, platforma Ponta Lopud predstaviti i prvi međunarodni književni događaj. Više informacija o manifestacijama u organizaciji kreativne platforme, te obavijesti o programu i umjetnicima možete pronaći na web stranici pontalopud.hr.

29. lipanj 2024 06:30