StoryEditorOCM
KulturaBETTERA U MLINIMA |

TAJNE STARE KUĆE U BETERINI Vedran Mezei predstavio englesko izdanje knjige "Treći ključ", a za Ivanu Štajduhar prikupljeno više od 6 tisuća kuna!

Piše Dv
12. srpnja 2021. - 13:10

Na taraci ruševnog ljetnikovca Bettera u Mlinima 8. i9. srpnja održan je događaj pod nazivom „Tajne stare kuće u Beterini“. Tom prigodom predstavljeno je hrvatsko i englesko izdanje romana „Treći ključ“ čija se radnja velikim dijelom odvija upravo na ovom povijesnom lokalitetu. Autor knjige je Vedran Mezei, a o knjizi je govorila i prevoditeljica Vesna Čelebić.

Ovaj događaj bio je humanitarnog karaktera pa se kroz prodaju knjiga i degustaciju vina prikupila novčana pomoć u iznosu od 6550 kuna i 30 eura za Ivanu Štajduhar koja se trenutno nalazi na liječenju. Program je vodila Suzi Sokol, a prvoga dana u glazbenom dijelu sudjelovala je mlada župska flautistica Nevia Miloslavić, dok je drugi dan svojim nastupom događaj uveličala klapa Subrenum. Posjetitelji su imali prilike čuti predavanje o povijesti ladanjskog zdanja Bettera, a bilo je riječi i o programu „Šetnje kroz povijest Mlina“ čiji je početak zakazan za 17. srpnja ove godine.

30. svibanj 2024 10:24