StoryEditorOCM
KulturaTEATAR BURSA

SVATKO IMA DNK, ALI ONE U SEBI NOSE HNK Glumice II. kategorije pružile smijeh do suza I. kategorije!

Piše PSD.
14. travnja 2018. - 01:09

Na maloj sceni teatra Bursa premijerno je izvedena predstava „Glumice II. kategorije“ autora Iva Vojnovića, Davora Mojaša i Srđane Šimunović koja režira te glumi u komadu. Pored nje, u predstavi igraju Izmira "Mima" Brautović i Nika Lasić.

- Autorski projekt "Glumice II. kategorije", pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je "što se događa na dan premijere u garderobi", u prostoru potpune privatnosti. Gledateljima omogućavamo otvaranje svijeta koji je uvijek skriven iza baršunaste zavjese (...) vidimo glumice koje se bore same sa sobom i svojim glumačkim problemima na dan premijere Sutona u režiji Joška Juvančića, napisala je, između ostalog, Šimunović u popratnom tekstu.

Skladateljica i autorica teksta songa je Paola Dražić Zekić, kostimografiju potpisuje Jelka Grljević, svjetlo Silvio Giron, tehničar je Milan Tomašić, scenograf Aljoša Paro, asistentica scenografa je Anamarija Obradović, za kameru i tv montažu zaslužan je Mišo Sorić dok je inspicijentica Ivana Ljepotica.

Reprizne izvedbe na rasporedu su 15., 20. i 22. travnja s početkom u 20 sati. Dv

29. lipanj 2024 09:57