StoryEditorOCM
KulturaBRAVO!

Mladi korčulanski tenor Roko Radovan svog prvog osvojenog Porina već drži u ruci, a uskoro bi mogao i drugog!

Piše B. L.
23. ožujka 2024. - 20:23

Roko Radovan, glazbenik iz Lumbarde, osvojio je Porina u kategoriji klasične glazbe. Naime, mladi korčulanski tenor bio je nominiran za ovogodišnju diskografsku nagradu u kategoriji najbolje izvedbe klasične glazbe. Radovan je nominaciju zavrijedio za izvedbu skladbe Pasija Berislava Šipuša. Također, dobio je još jednu nominaciju za Porin, i to u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe, također za Šipuševu Pasiju. 

- Tu je i prvi Porin u kategoriji klasične glazbe. Osvojili smo nagradu za najbolju izvedbu skladbe Berislav Šipuš: Pasija. Moje prvo suvremeno djelo, i nagrađeno. Hvala cijeloj ekipi uz koju sam pjevao i snimao, kao i prof. Šipušu te maestru Fačiniju koji su dali priliku da budem dio ovog projekta. Iščekujemo večeras, uživo, dodjelu nagrade najboljeg albuma klasične glazbe za isto djelo. Držite fige! Btw bravo Klapa Cesarice i Vesna Batistić! Vela Postrana rulz, napisao je Radovan na svom Facebook-profilu. 

Već za vrijeme studija Radovan je osvojio mnogobrojne nagrade kojima potvrđuje svoju kvalitetu, a redovito dobiva i pozive da sudjeluje u značajnim glazbenim projektima i nastupima na najprestižnijim domaćim pozornicama. Široko poznavanje glazbene umjetnosti, znatiželja u mnogobrojnim pravcima svrstavaju ovog mladog umjetnika u predvodnike pjevačkih talenata svoje generacije.

27. travanj 2024 06:41