StoryEditorOCM
KulturaSjednica Festivalskog vijeća Igara

Ministrica Obuljen Koržinek zahvalila i pohvalila aktualno vodstvo: ‘ Besprijekorno ste vodili Festival, nikad ne podlazeći publici...‘

Piše Bruno Lucić
10. srpnja 2023. - 15:00

Ususret otvaranju 74. Dubrovačkih ljetnih igara održana je svečana sjednica Festivalskog vijeća. Uvodno se okupljenim članovima obratila predsjednica, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika, festivalskom vodstvu zahvalila na svemu napravljenom u pripremi ovogodišnjeg izdanja Festivala. Također, u svoje ime i u ime kolega, ali i publike, zahvalila je aktualnom vodstvu na velikom doprinosu u razvoju nastarijeg hrvatskog festivala, na besprijekornom vođenju i na novom zamahu ‘kojemu smo svjedočili zadnjih šest sezona‘.

image
Dlji/

-  Lijepo ste izbalansirali između tradicije i dovođenja vrhunaca hrvatske, europske i svjetske umjetnosti. To je bilo praćeno velikom sviješću, nikad niste podilazili publici, nego ispunjavali očekivanja. Igre su se otvorile djeci i mladima, a ove godine i suvremenom cirkusu uz napore Ministarstva kulture i medija. Zadržali smo stabilnu financijsku potporu, te povećali sredstva,  izjavila je Obuljen Koržinek, podsjetivši na teške dane covida i rekavši kako preživjeti takve covid sezone ‘mogu samo vrhunski profesionalci‘.

Intendantica Igara Dora Ruždjak Podolski zahvalila je članovima Vijeća na praćenju i korisnim savjetima. Dodala je kako je 2020. zaista bila izazovna. Prema njezinim riječima, ovogodišnji dramski program donosi najkonzistentniji red veličanstvenih umjetnika sa svjetske scene. Zahvalila je intendantica svojim suradnicima, kao i djelatnicima Javne ustanove na odličnoj suradnji.

image
Dlji/

Dogradonačelnica Dubrovnika Jelka Tepšić naglasila je kako su nakon generalne probe jako lijepi i vrlo pozitivni koemntari što je posebno važno, jer Igre su ipak dubrovačke.

Zahvalnost na suradnji su također izrazile i pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Žaklina Marević i ravnateljica Igara Ivana Medo Bogdanović.

Članica Vijeća Sanja Putica program je ocijenila izvrsnim, a Frano Matušić podcrtao je još jednom činjenicu da su Igre opstale i u najtežim pandemijskim vremenima, te je za to izrazio svoju zahvalnost.

25. svibanj 2024 09:33