StoryEditorOCM
KulturaFestival Glazba i riječ

Koncert mladog talentiranog konavoskog pijanista Nikše Cara

Piše A.Ke.
12. lipnja 2024. - 14:25

Na 18. festivalu "Glazba i riječ", sinoć je u prepunom Domu kulture u Cavtatu održao recital mladi talentirani konavoski pijanist Nikša Car, maturant Umjetničke škole Luke Sorkočevića, pod mentorstvom univ.spec.mus. Marije Grazio.

Udruga Konavle Art dugi niz godina podržava i promovira mlade glazbenike naše županije te se zahvaljuje vjernoj publici koja u velikom broju posjećuje koncerte i prepoznaje važnost podrške mladim umjetnicima.

Na sinoćnjem koncertu su se čula djela Papandopula, Bacha, Beethovena, Chopina i Liszta. Oduševljena publika je ovacijama ispratila Nikšino izvrsno interpretiranje te izmamila jedan dodatak, Gershwinov preludij br. 1.

Voditelji Konavle Arta su ovu večer posvetili sjećanju na dugogodišnju kolegicu, profesoricu Izumi Tamari Tutnjević, te su Đive Kušelj, na flauti i Stefani Grbić, na klaviru, izvele skladbu Haru No Umi (More u proljeće), japanskog skladatelja Michia Miyagija.

Organizatori festivala se zahvaljuju svim sponzorima i donatorima, a posebne zahvale za sinoćnje događanje idu Muzejima i galerijama Konavala, koji su za ovu prigodu izložili fotografiju s izložbe Bukovčevi ateljei na kojoj Vlaho Bukovac, u svom zagrebačkom ateljeu, svira harmonij.

12. lipanj 2024 14:26